Bizpoint — February 3, 2016 at 12:09 pm

Microsoft achiziţionează serviciul de management aplicaţii BlueStripe

by

Microsoft a achiziţionat  BlueStripe, o firmă de servicii de management aplicaţii care ajută clienţii să monitorizeze şi depaneze aplicaţii instalate sub diverse sisteme de operare, în centre de date şi medii cloud diverse. Microsoft va integra acest serviciu în instrumente precum System Center şi propria suită a companiei, (OMS) Operations Management Suite.

bluestripe

Mulţi din clienţii BlueStripe deja folosesc produsele acestei companii pentru a extinde OMS de la Microsoft, cu scopul de a obţine informaţii mai bune despre performanţele infrastructurii lor.
În scurt timp, Microsoft va înceta să mai vândă BlueStripe, pe măsură ce va începe să incorporeze serviciul în cadrul propriilor produse, însă până atunci compania va continua să ofere service clienţilor BlueStripe existenţi.
Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost dezvăluite.

BlueStripe ajută clienţii să-şi monitorizeze mediul IT la nivel de infrastructură, astfel încât ei să poată descoperi şi mapa automat aplicaţiile care rulează în reţele şi punctele slabe ale acestora. Astfel, departamentului IT îi este mai uşor să atingă obiectivele la nivel de service deoarece administratorii de reţea îşi pot da seama rapid unde au apărut probleme şi de ce.

Pentru Microsoft, achiziţia de acum este o nouă etapă dintr-o serie de mutări pe care compania le-a efectuat în ultima vreme pentru a ajuta clienţii să-şi opereze şi gestioneze mediile hibride cloud.