Bizpoint — February 4, 2016 at 7:02 pm

Western Digital anunta achizitia SanDisk

by

 

wdgroupshot2Western Digital şi SanDisk au încheiat procesul de achiziţie a SanDisk de către Western Digital. În total, SanDisk a fost evaluată la 19 miliarde de dolari, iar tranzacţia a fost aprobată de către consiliul de administrație al ambelor companii. Achiziţia va conduce la lansarea de produse şi tehnologii noi, de ultimă generaţie, inclusiv dispozitive bazate pe memorii NVM (non-volatile). Tranzacţia dublează practic adresabilitatea companiei Western Digital şi îi extinde participaţia în segmente de piaţă care sunt acum în creştere.

În ultimii ani Western Digital a derulat o serie de achiziţii de companii care ajută la dezvoltarea de noi produse şi tehnologii menite să poziţioneze compania în piaţă ca lider tehnologic.

Liniile de produse realizate de Western Digital şi SanDisk, inclusiv hard disk-uri, SSD-uri, soluţii de stocare dedicate centrelor de date şi soluţii de stocare flash, vor reprezenta fundaţia pentru dezvoltarea unor noi categorii de produse B2C şi B2B. Ambele companii dispun de centre de cercetare şi dezvoltare performante, ce au condus în timp la dezvoltarea a peste 15,000 de patente de tehnologii fundamentale.