Servicii IT — February 5, 2016 at 4:52 pm

Alianță Cisco – Philips pe piața serviciilor de iluminat pentru birouri

by

cisco-0278l-160pxPhilips și Cisco vor forma o alianța strategica, la nivel global, care va da posibilitatea companiilor să economisească energie, să fie mai eficiente din punct de vedere al costurilor și să sporească productivitatea angajaților prin conectarea rețelei de iluminat la Internet, punând astfel bazele unei prime infrastructuri IoT.

Alianța aduce laolaltă sistemul de iluminat pe bază de LED-uri, dezvoltat de Philips și produsele și soluțiile Cisco din zona de rețelistică, pentru a adresa o piață globală de produse și servicii de iluminat pentru birouri, estimată la aproximativ 1 miliard de euro.

Pe baza multitudinii de sisteme de iluminat existente peste tot, este foarte ușor de implementat o infrastructură IoT în clădirile de birouri. Punctele de lumină integrate în sistemele Philips, echipate cu senzori și aplicații software pot fi conectate rapid utilizând tehnologiile Cisco. Astfel, rețeaua de iluminat creează o cale pentru informație și ajută la implementarea de noi servicii.

Parteneriatul dintre cele două companii va permite clienților accesul la cele mai noi tehnologii și servicii ale industriilor de iluminat și IT. Cisco și Philips vor colabora, de asemenea, la elaborarea unei strategii comune de abordare a pieței în acest domeniu.

Sistemul de iluminat poate fi considerat primul pas logic pentru a aduce în companiile din întreaga lume conceptul Internet of Things (IoT) – care presupune conectarea la internet a cât mai multor obiecte. Echipate cu senzori, corpurile de iluminat devin inteligente și pot măsura și trimite date despre tot ce se întâmplă în jurul lor. Spre exemplu, senzorii pot oferi informații despre utilizarea spațiului. În mod obișnuit, 40% din energia electrică este folosită pentru iluminat. Procesul de economisire de energie sau de reducere a costurilor de întreținere a unei clădiri poate fi realizat în proporție de 80% doar prin gestionarea și controlarea sistemelor de iluminare cu LED-uri Philips conectate la rețea cu ajutorul soluțiilor și aplicațiilor Cisco.

În plus, pentru un confort sporit, angajații pot personaliza și ajusta iluminarea spațiului în care lucrează în acord cu preferințele lor și cu sarcinile de serviciu. Crearea unei infrastructuri IoT permite implementarea de noi aplicaţii. De exemplu, salariații care își desfășoară activitatea în birouri pot folosi aplicații pentru smartphone pentru a accesa alte servicii ale clădirii printr-o rețea de comunicații.