Enterprise Software — February 6, 2016 at 5:29 pm

Soluțiile Amadeus reduc costurile călătoriilor de afaceri

by

 10-3-gr-e-travel-management-bAmadeus eTravel Management (AeTM) este o soluție de self-booking, care permite companiilor să-și implementeze și optimizeze politicile de călătorie

Luna aceasta a avut loc evenimentul “Smart ideas for cost effective business travel budget” (organizat în parteneriat de Weco-Travel, Amadeus, Lufthansa Group și AirPlus International), ce și-a propus să prezinte mai multe soluții prin care companiile își pot optimiza costurile călătoriilor de afaceri.

Amadeus a prezentat soluția eTravel Management (AeTM), soluție care este utilizată în prezent de aproximativ 7.200 de organizații la nivel global, printre acestea regăsindu-se: IKEA, P&G, Orange, Microsoft, SAP, Johnson & Johnson etc.

robert_komartinRobert Komartin, Country Manager, Amadeus Romania a declarat:”Soluția AeTM poate reduce semnificativ atât timpul alocat operațiunilor de rezervare, cât și costurile călătoriilor de afaceri. Potrivit studiilor realizate de Amadeus printre clienții AeTM, timpul alocat operațiunilor de administrare a călătoriilor poate fi redus cu 80%, iar costurile aferente cu până la 40%.”

Potrivit studiilor realizate de Google (disponibile pe site-ul https://www.thinkwithgoogle.com/ ) aproximativ 80% dintre călătoriile de afaceri sunt planificate folosind resurse informaționale oferite de Internet, iar dispozitivele mobile sunt utilizate tot mai frecvent pentru realizarea operațiunilor de rezervare. În acest context, AeTM dispune de o interfață web based, bazată pe conceptul single-page application (SPA), fiind simplu de utilizat pentru procesele de self-booking realizate de angajați. Suplimentar, pot fi stabilite fluxuri de aprobare și politici de travel la nivel de organizație.

“În modelul tradițional de booking, rezervările se realizează via telefon sau e-mail. Procesul de rezervare nu este formalizat, fiind cronofag și presupunând multiple iterații între client și agenția de turism. AeTM simplifică procesul de rezervare și realizează interacțiunea mult mai simplă cu agenția de turism, prin intermediul unui portal web. De asemenea, pot fi implementate politici de călătorie foarte stricte (spre exemplu numai anumite persoane din organizație pot călători la clasa business), acest lucru conducând la reducerea costurilor.” a completat Robert Komartin.

AeTM poate fi integrat cu alte sisteme folosite de companii (e.g. soluții financiare sau de tipul Enterprise Resource Planning), contribuind astfel la automatizarea proceselor de afaceri din organizații.

Potrivit studiului “Shaping the Future of Travel”1, realizat de Oxford Economics și Amadeus, numărul călătoriilor de afaceri va crește seminificativ până în anul 2020. Procesele de gestionare a rezervărilor în companii vor fi tot mai complexe și mai greu de gestionat, în lipsa unor mijloace adecvate. În acest context, soluția propusă de Amadeus poate optimiza aceste procese de rezervare și poate aduce beneficii importante organizațiilor.