Administratie Publica — February 7, 2016 at 10:48 am

10 aplicatii informatice pentru primarii si consilii judetene

by

paAdministratia publica locala are nevoie de cele mai eficiente instrumente informatice pentru a-si imbunatati activitatea

10 aplicatii informatice moderne ajuta primarii de municipiu, oras sau comuna si presedintii de consilii judetene sa raspunda pozitiv la urmatoarele intrebari: Administrati eficient impozitele si taxele aferente bugetului local? Oferiti informatia potrivita, la momentul potrivit, pentru audienta potrivita? Aveti o imagine corecta a indicatorilor financiari si de performanta care sa va ajute sa luati cele mai bune decizii? Aveti functionari bine pregatiti? Valorizati potentialul de informare a institutiilor culturale?

O administratie publica moderna este dependenta de automatizarea proceselor. Iata de ce SIVECO Romania a realizat un pachet informatic complet dedicat atat primariilor, cat si consiliilor judetene: Modulul de Taxe si impozite, Registrul agricol, Managementul Documentelor si Fluxurilor de Lucru, SIVECO Portal, Platforma colaborativa, Tablou de bord, Continut digital pentru cursuri, Performanta angajatilor, Acces online la informatii angajati , Promovarea patrimoniului cultural.

Utilizarea acestor aplicatii reduce timpul necesar prelucrarii datelor si informatiilor datorita gestionarii automatizate a documentelor, asigura un raspuns mai rapid la solicitari si o administrare eficienta a colectarii si utilizarii taxelor locale, precum si o imbunatatire semnificativa a nivelului de pregatire a personalului. Primarii vor putea lua decizii mai bune, fundamentate pe indicatori financiari si de performanta.

”Stim cu totii ca exigentele consumatorilor de servicii publice sunt din ce in ce mai ridicate. Tocmai de aceea am dorit sa imbunatatim relatia administratie publica – cetatean si in acelasi timp sa usuram si munca functionarilor. Solutiile noastre sunt aliniate la legislatia in vigoare si la standardele europene si asigura un control stabil si o comunicare facila, in timp real, la toate nivelurile de decizie si cu toate categoriile de public. Dorim ca primariile si consiliile judetene sa se bucure de toate avantajele pe care le aduc aplicatiile noastre si sa le foloseasca cu incredere”, afirma Cristina Itcus, Director Departament Fonduri Structurale SIVECO Romania.

Solutiile informatice dedicate administratiei publice pot fi achizitionate utilizand finantare prin Programul Operational Regional, Programul Operational Capacitate Administrativa, Programul National de Dezvoltare Rurala, Programele de Cooperare Teritoriala.