Securitate — February 7, 2016 at 7:25 pm

Șapte motive pentru a achiziționa SYMANTEC DATA LOSS PREVETION 14

by

Symantec a lansat o actualizare majoră a soluției leader de piață Data Loss Prevention (DLP). DLP 14 aduce noi produse și funcționalități care permit clienților să obțină vizibilitate și control asupra datelor stocate în cloud. Pentru clienții actuali ai Symantec DLP acest lucru oferă posibilitatea de a utiliza aceleași politici de protecție din organizație și în cloud.

romsymCapabilitățile cheie din această versiune includ:

DLP pentru Cloud Email/Office 365: Symantec DLP 14 oferă acum suport pentru Microsoft Office 365 companiilor ce utilizează produsul pentru email în cloud.
DLP pentru Cloud Storage/Box: DLP se integrează acum cu Box pentru a scana conturile angajaților și a descoperi ce informații sunt stocate, modul în care acestea sunt utilizate și cu cine sunt partajate. În momentul în care fișiere confidențiale sunt identificate, DLP plasează marcaje vizibile pe conținut și permite utilizatorilor să rezolve singuri problemele direct din Box.
Protecție pentru Personal Cloud File Sync & Share: Agentul endoint DLP 14 poate să monitorizeze și să prevină sincronizarea datelor confidențiale de pe sisteme cu soluții de stocare în cloud precum Box, Dropbox, Google Drive, Hightail, iCloud și Microsoft OneDrive.

Șapte motive pentru a face upgrade la DLP 14

Organizațiile trec printr-o transformare majoră pe măsură ce mută informațiile din sistemele locale pe sisteme cloud publice precum Office 365, Box și Amazon Web Services pentru a crește productivitatea angajaților, a crește agilitatea operațională și a reduce costurile. Dar pe măsură ce informațiile nu se mai află sub controlul acestora, apar îngrijorări cu privire la securitate, confidențialitate și respectarea reglementărilor. Symantec Data Loss Prevention (DLP) rezolvă aceste probleme pentru a vă permite să profitați de cloud menținând controlul și vizibilitatea informațiilor. Soluția descoperă, monitorizează și protejează datele confidențiale în cloud, pe sisteme mobile și în organizație. Spre deosebire de alte soluții, Symantec DLP este disponibil ca soluție on-premise si hybrid cloud ce permite implementarea flexibilă și administrarea dintr-o platformă unică.


1. Vizibilitate și control pentru stocarea în cloud

DLP Cloud Storage este un produs nou de descoperire a datelor confidențiale în cloud ce vă oferă vizibilitate în fișierele confidențiale pe care organizațiile le stochează și le partajează pe Box. DLP se integrează cu Box pentru a scana conturile angajaților și a descoperi ce informații sunt stocate, modul în care acestea sunt utilizate și cu cine sunt partajate. În momentul în care fișierele confidențiale sunt identificate, DLP plasează marcaje vizibile pe conținut și permite utilizatorilor să rezolve singuri problemele direct din Box.
Funcționalitatea Cloud File Sync and Share monitorizează și previne sincronizarea datelor confidențiale de pe sisteme de stocare în cloud ce includ Box, DropBox, Google Drive, Hightail, iCloud și Microsoft OneDrive.

2. Vizibilitate și control pentru Cloud Email

DLP Cloud Prevent pentru Microsoft Office 365 se integrează cu serviciul de email al Microsoft, Exchange Online pentru a vă oferi vizibiliate și control asupra mesajelor sensibile ce sunt trimise de către utilizatori. Spre deosebire de alte produse, soluția oferă detecție content aware și include capabilități de remediere a incidentelor dintr-o consolă centrală de administrare, DLP Enforce. Cloud Prevent poate fi implementat cu ușurință în medii de tip hybrid cloud și se poate integra cu serverele locale Enforce și Symantec Email Security.

3. Ușurință în implementare în cloud și în organizație

Suportul pentru Amazon Web Services (AWS) permite implementarea ușoară a serverelor DLP de detecție a conținutului în cloud-ul AWS. Odată implementate puteți descoperi cu ușurință, monitoriza și proteja datele confidențiale stocate în instanțele găzduite pe AWS ale Microsoft Exchange și SharePoint.
Instalarea unui singur server permite implementarea rapidă a soluției de administrare DLP, a serverelor de detecție de conținut și a bazei de date Oracle pe o singură mașină pentru sucursale sau organizații mici, reducând costulrile de hardware și de întreținere.

4. Capabilități de detecție îmbunătățite

Tehnologia Keyword Matching reduce semnificativ timpul necesar detectării conținutului pe baza politicilor complexe bazate pe cuvinte cheie.
Tehnologia Exact Data Matching oferă detecție rapidă și precizie îmbunătățită pentru a putea amprenta surse de date extrem de mari precum baze de date și a detecta un singur câmp sau combinații de câmpuri dintr-o înregistrare.
Tehnologia Indexed Document Matching reduce semnificativ dimensiunea amprentei index-ului pe servere pentru a putea amprenta și detecta eficient date nestructurate în documente precum Microsoft Office, PDF sau CAD.
Remote Indexed Document Matching Indexer este un instrument nou ce protejează informațiile confidențiale ale utilizatorilor premițându-le acestora să amprenteze fișiere sensibile direct fără a oferi acces administratorului soluției DLP sau serverului DLP enforce.

5. Un nou aspect

Interfața îmbunătățită modernizează întregul aspect al consolei de administrare DLP Enforce, simplifică navigarea și optimizează performanța pentru dispozitive mobile.

6. Agent Mac îmbunătățit

Suportul pentru medii de stocare externe monitorizează și previne transferul neautorizat de fișiere către medii conectate la desktop-uri și laptop-uri Mac.
Suportul pentru Google Chrome, Firefox și Safari monitorizează și previne transmiterea de informații confidențiale prin browserele web.
Suportul pentru VMware Fusion monitorizează datele utilizate în mașini virtuale Windows ce rulează în Mac OS și previne transferul neautorizat către directoarele partajate în rețea.

7. Agent Windows îmbunătățit

Suportul pentru Google Chrome monitorizează și previne transmiterea de informații confidențiale prin browser-ul Chrome. Agentul oferă de asemenea suport pentru Firefox și Internet Explorer.
Suportul pentru Microsoft Hyper-V protejează datele utilizate în mașini virtuale Windows pe servere Hyper-V. Agentul monitorizează de asemenea desktop-uri virtuale și aplicații găzduite de Citrix XenApp și VMware.
Suportul pentru Media Transfer Protocol (MTP) monitorizează și previne transferul de date între sisteme Windows 8 și dispozitive mobile ce utilizează MTP.

Symantec Data Loss Prevetion, precum si alte solutii de securitate de la Symantec va sunt oferite deRomsym Data, distribuitor autorizat in Romania. (www.romsym.ro)