Cloud Computing / Edge — February 9, 2016 at 11:52 am

Nouă inovație în domeniul cloud pentru protejarea datelor personale

by

ibmUn algoritm criptografic sofisticat previne distribuirea nedorită a datelor personale, inclusiv detaliile cărților de credit. 

Cercetătorii IBM au anunțat recent intenția de a dezvolta o tehnologie având la bază platforma cloud care va veni în sprijinul utilizatorilor pentru a-și proteja mai bine datele personale aflate online, inclusiv data nașterii, adresa personală și numerele cărților de credit. Tehnologia, numită Identity Mixer, utilizează un algoritm criptografic pentru a codifica atributele certificate de identitate ale utilizatorului, precum vârsta, naționalitatea, adresa și numărul cărții de credit astfel încât să permită utilizatorului să dezvăluie numai anumite informații unor părți terțe.

Identity Mixer permite utilizatorilor să aleagă cu exactitate ce informații urmează să împărtășească și cu cine. Acum furnizorii de servicii web pot îmbunătăți profilul de risc și pot crește încrederea clienților, iar totul este în mediul cloud, facilitându-i pe dezvoltatori în procesul de programare.

În prealabil fiind disponibil pentru download și demonstrând că funcționează pe cardurile smart, Identity Mixer este acum disponibil pentru dezvoltatori ca un serviciu ușor de utilizat în cadrul IBM Bluemix, noua platforma-serviciu (PaaS) cloud a IBM care combină puterea software-ului IBM cu tehnologiile third party de tip “open”. Începând cu această primăvara, abonații Bluemix vor putea să experimenteze cu Identity Mixer în cadrul propriilor aplicații și servicii web. Utilizând meniuri verticale, dezvoltatorii pot alege tipurile de informații pe care doresc să le securizeze, iar Bluemix va facilita limbajul cod pe care dezvoltatorii îl vor încorpora în serviciile lor.