Cloud Computing / Edge — February 9, 2016 at 2:18 pm

Soluțiile IBM Cloud accelerează creșterea afacerilor pentru companiile din Europa Centrală și de Est

by

cloudanimation_250x250Exista companii in dezvoltare si start-up-uri din Europa Centrala si de Est (ECE) care apeleaza la IBM pentru a accelera modelele de afaceri bazate pe cloud si pentru a livra servicii inovatoare. 

Companii din diverse industrii, inclusiv din domeniul serviciilor medicale, al jocurilor electronice si sigurantei publice isi dezvolta afacerile in ECE si nu numai, prin adoptarea platformelor IBM Cloud Bluemix si SoftLayer.

Potrivit datelor oferite publicitatii de Fondul Monetar International, in mare parte din regiunea ECE, economia a inceput sa dea semne de crestere intr-un ritm relativ solid. Cu un mediu de afaceri consolidat, organizatiile investesc in tehnologii precum cloud, mobile si analytics, care contribuie la accelerarea cresterii economice si transformarea modelului de business.

“In Europa Centrala si de Est, cheltuielile pentru achizitia de servicii cloud, care includ mediile de cloud public, privat si hibrid, sunt in crestere si depasesc cu mult ratele de crestere ale modelelor traditionale de furnizare de tehnologie. Furnizarea de servicii cloud – concomitent cu alte tehnologii moderne si modele de livrare precum mobilitatea, big data/ analytics si social media – devine un model de facto de afaceri si necesita o noua abordare a externalizarii si o transformare a managementului serviciilor”, a declarat Vladimir Kroa, Associate Vice President, Servicii IT, IDC. “Prin urmare, integrarea resurselor interne cat si a celor externe devine o preocupare tot mai frecventa, pe masura ce utilizatorii finali opteaza pentru un model de cloud hibrid care, pe de o parte, rezolva unele dintre preocuparile legislative cu privire la confidentialitatea datelor si, pe de alta parte, asigura mai multa flexibilitate, transparenta preturilor si accelerarea strategiilor de comercializare”, a adaugat Vladimir Kroa.

Un numar semnificativ de organizatii din intreaga ECE au adoptat recent solutiile IBM Cloud, care le ofera experienta si instrumentele necesare pentru a-si extinde afacerile si pentru a patrunde pe noi piete, printr-o varietate de modele de implementare, inclusiv prin modelul de cloud hibrid. Clientii beneficiaza, de asemenea, de acces la Bluemix, platforma IBM de dezvoltare in cloud. Aceasta le permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii mobile interactive si bazate pe solutii analytics, care pot fi gazduite pe infrastructura SoftLayer.

Printre aceste organizatii care au adoptat solutiile IBM Cloud

• CI Games, din Polonia, un dezvoltator si distribuitor de jocuri pe calculator, cu vanzari in peste 40 de tari. Pentru a imbunatati calitatea serviciilor sale de jocuri online multiplayer, CI Games a migrat serviciile sale de jocuri multiplayer pe infrastructura SoftLayer. Cu solutiile IBM Cloud, CI Games a imbunatatit calitatea serviciilor pentru clientii sai, a redus costurile IT, a crescut eficienta si disponibilitatea serviciilor pentru a oferi noi jocuri multiplayer.

• Telemedi.co, un startup din Polonia aflat intr-o crestere rapida, a folosit IBM Cloud pentru a implementa o platforma sigura de stocare a datelor care face posibile consultatiile medicale prin intermediul platformelor web sau a dispozitivelor mobile. Cu sprijinul Bluemix si SoftLayer, Telemedi.co a obtinut o mai mare scalabilitate si fiabilitate pentru platforma sa, care i-a permis sa isi creasca popularitatea de 10 ori intr-un singur an, iar satisfactia si increderea clientilor cu 20 de

• Compania Kodarna, din Republica Ceha, s-a bazat pe solutiile IBM Cloud pentru a dezvolta si a gazdui o aplicatie video pentru mobile numita “Silent Line”, care ajuta persoanele cu deficiente de auz sa comunice cu un call center prin intermediul limbajului semnelor sau cu ajutorul unui text simplu pentru a solicita servicii de urgenta de pe orice dispozitiv mobil. Ca urmare a adoptarii platformelor Bluemix si SoftLayer, afacerile Kodarna au crescut anul trecut cu 30%.

• Compania Navigine, din Rusia s-a bazat pe IBM Cloud pentru lansarea platformei sale avansate de navigare interna, dezvoltata in mai putin de doua zile pentru un departament de pompieri.

Platforma colecteaza si analizeaza, pentru departamentul de pompieri, date din mai multe surse din cadrul cladirii unde navigarea GPS nu este de incredere, cu scopul de a imbunatati siguranta publica. Cu ajutorul SoftLayer, Navigine poate scala rapid capacitatea serverului, poate imbunatati increderea in ceea ce priveste perioada de utilizare si isi poate integra serviciile cu platforma

 Acceleration Business City (ABC), din Slovenia, primul accelerator de afaceri privat din tara, a selectat IBM Cloud ca platforma principala pentru a oferi studentilor, cercetatorilor si antreprenorilor un loc pentru socializare, pentru impartasirea experientelor de afaceri si pentru dezvoltarea strategiilor de comercializare a produselor. ABC a ales IBM Cloud pentru a construi o platforma care sa ofere intreprinderilor mici si nou infiintate acces la aplicatii mobile, de big data si la serviciile Watson.

“In prezent, extindem operatiunile noastre si pe alte piete europene. Prin utilizarea solutiilor IBM Cloud, putem realiza acest lucru cu usurinta si ne asiguram, astfel, ca oferim clientilor nostri cele mai bune servicii, indiferent de tara in care isi desfasoara activitatea”, a declarat Pawel Sieczkiewicz, CTO Telemedi.co“Probabil nu am fi incercat o dezvoltare de asemenea amploare daca nu ne-am fi bazat pe solutiile IBM Cloud”, a adaugat acesta.

Cu o investitie de 1 miliard de dolari, IBM a lansat, in 2014, Bluemix, fiind cea mai mare implementare de Cloud Foundry din lume. Catalogul, usor de utilizat, ofera dezvoltatorilor acces la peste 100 de instrumente si servicii din cele mai proeminente tehnologii open-source, combinate cu servicii oferite atat de IBM cat si de terti. Acestea permit dezvoltatorilor sa isi concentreze toata energia pe crearea de aplicatii cloud performante pentru consumatori.

SoftLayer a devenit parte a IBM Cloud din iulie 2013. Infrastructura SoftLayer reprezinta acum baza portofoliului IBM cloud – incluzand vaste solutii si software middleware – care asigura companiilor scalabilitatea, transparenta si controlul de care au nevoie pentru a implementa operatiunile IT in cloud. In ianuarie, IBM s-a angajat sa investeasca 1.2 miliarde dolari pentru a extinde operatiunile sale cloud globale in toate zonele geografice si centrele financiare majore.

IBM Cloud opereaza facilitatile SoftLayer din America de Nord si de Sud, Asia, Australia si Europa, inclusiv in centrele de date din Londra, Paris, Frankfurt, Amsterdam si Almere in Olanda.

Veniturile inregistrate de IBM din furnizarea de servicii cloud – atat din servicii de cloud public, privat si hibrid – au totalizat 7,7 miliarde de dolari in ultimele 12 luni, conform raportarilor de la sfarsitul lunii martie 2015, inregistrand o crestere de 60% in primul trimestru al anului 2015.

Serviciile IBM cloud includ atat oferte platform-as-a-service (PaaS) cat si infrastructure-as-a-service (IaaS).