Networking — February 13, 2016 at 4:49 pm

Axis lansează o camera patru-in-unu flexibilă

by

f_seriesSeria AXIS F foloseste o unitate centrala de mare performanta care se poate conecta concomitent la patru unitati senzor. Astfel este posibila realizarea unei supravegheri discrete, in patru puncte diferite, cu ajutorul unei singure solutii. Datorita design-ului rezistent, unitatea centrala AXIS F44 este solutia optima pentru retail, domeniul bancar, cat si pentru industria transporturilor. In aceasta toamna AXIS F44 a fost lansata in stratosfera, inregistrand procesul de ascensiune si coborare.

Axis Communications completeaza astazi portofoliul de produse flexibile si modulare ale seriei F cu modelul AXIS F44. Modelele serie sunt bazate pe un concept ce presupune o camera de retea ce are unitatea senzor separata de unitatea principala. Conexiunea dintre cele doua este realizata cu ajutorul unui cablu cu o lungime de pana la 12m.

 

Unitatile senzor pot contine diferite tipuri de lentile, dedicate diferitelor scenarii de activitate. Astfel, utilizatorii interesati de o astfel de solutie pot achizitiona separat cele doua unitati, putand alege componentele de care au nevoie.
Modelele serie permit realizarea unei supravegheri discrete, design-ul special al unitatilor senzor permitand instalarea acestora in zone inguste, iar unitatea centrala poata fi pozitionata la o distanta de 12m.

“AXIS F44 reprezinta solutia optima pentru supravegherea video a spatiilor de dimensiuni mici, precum magazine, ATM-uri sau autobuze”, a declarat Erik Frännlid, director al departamentului de product management al Axis.

In toamna aceasta, ca parte a unui joc denumit Stratocaching (joc ce combina baloane lansate la altitudini foarte mari cu activitatea de Geocaching), unitatea principala AXIS F44 si doua unitati senzor conectate AXIS F1005-E au fost plasate intr-un balon stratosferic. Lansarea a avut loc in Cehia, iar intregul parcurs de urcare si de coborare a fost inregistrat simultan de ambele unitati senzor. AXIS F44 a putut oferi imagini HDTV care au inclus inregistrari de la 29.3 km altitudine.

“Evenimentul Stratocaching a demonstrat caracteristicile tehnice de varf ale produselor Axis F. Unitatea centrala F44 si unitatile senzor AXIS F1005-E s-au descurcat perfect in conditii de mediu dificile, precum temperaturi joase. Astfel de experimente atesta calitatea superioara a produselor Axis”, a adaugat Frännlid.

Unitatea centrala AXIS F44 suporta/integreaza:
Streamingul simultan a patru clipuri video FHD separate, la 12.5/15 cadre pe secunda (50/60 Hz) sau patru clipuri video HDTV 720p la full frame rate
Vizualizare Quad view, un stream format din patru vizualizari separate provenite de la unitatile senzor conectate
Audio tip Two-ways
Porturi de intrare/iesire pentru dispozitive externe care pot imbunatati management-ul sistemului de alarma
Port RS232 pentru integrarea datelor externe in video
Stocare locala a inregistrarilor folosind doua sloturi de carduri SD
Power over Ethernet si optiunea de a se conecta la o sursa de curent de 8-28 VDC
Capabilitati video inteligente cum ar fi detectia miscarii, alarma activa tip tampering si aplicatii ce pot fi downloadate prin intermediul AXIS Camera Application Platform.

Cele patru unitati senzor compatibile AXIS F (cu lungimi de cablu de 3m sau 12m) sunt:
AXIS F1005-E (rating IP66) -unitate senzor cu lentile standard si o arie de vizualizare orizontala de 113°. Este dedicata supravegherii de interior si exterior.
AXIS F1015 – unitate senzor cu lentile varifocale. Modelul are un unghi de vizualizare orizontal ce variaza intre 53° si 108° si este dedicat supravegherii de interior.
AXIS F1025 – unitate senzor cu lentile tip pinhole si o arie de vizualizare orizontala de 92°. Modelul este dedicat supravegherii de interior.
AXIS F1035-E (rating IP66) – unitate senzor cu lentile fisheye pentru un unghi de vizualizare de 194°, dedicat supravegherii de interior si exterior.

AXIS F44 vine insotita de software-ul de management video AXIS Camera Companion si este compatibila cu AXIS Camera Station. AXIS F44 include suport pentru AXIS Video Hosting System si ONVIF pentru o integrare rapida si facila.