Networking — February 13, 2016 at 3:55 pm

Dell si Big Switch Networks sprijina departamentele IT in adoptarea retelelor deschise

by

 

istock_000000497269mediumÎn ultimele decade, reţelistica s-a bazat pe o structură proprietară, monolitică, construită pentru implementări pre-virtualizate, de tip client-server, folosind switch-uri cu montare în şasiu. Tranziţia către SDN în centrul de date reprezintă cea mai transformatoare tendinţă la nivelul arhitecturii de reţea, oferind clienţilor agilitate sporită, opţiuni şi operaţiuni de reţea optimizate.

Acordul dintre Dell şi Big Switch Networks contribuie la livrarea structurilor de reţea SDN de generaţie următoare şi la realizarea promisiunii centrului de date definit prin software. Dell va oferi sistemul de operare Light™ OS al Big Switch Networks pe switch-urile Ethernet din portofoliul Dell Networking, începând cu seriile S4810 şi S6000. Dell va oferi, de asemenea, aplicaţii Big Switch Networks, începând cu Big Tap Monitoring – o soluţie nouă şi inovatoare de monitorizare a reţelei bazată pe SDN, care oferă valoare clienţilor şi ajută la rezolvarea unei provocări vechi şi costisitoare în domeniul reţelisticii.

Dell şi Big Tap Monitoring de la Big Switch Networks vor introduce o soluţie puternică de monitorizare a structurii de reţea, care permite monitorizarea traficului din reţea şi livrarea acestuia către alte dispozitive pentru:
– Extinderea opţiunilor şi capabilităţilor pentru clienţii care caută cele mai bune soluţii hardware, OS şi aplicaţii SDN pentru reţele Ethernet;
– Implementarea unei serii de soluţii SDN de generaţie următoare;
– Simplificare operaţională pentru administrare, control şi politici.
Această soluţie comună de la Dell şi Big Tap Monitoring este un candidat puternic pentru o implementare SDN iniţială în cadrul unei organizaţii, deoarece operează pe reţeaua de monitorizare şi poate fi implementată gradual.

Iniţiativa Dell Open Networking
Dell contribuie la dezvoltarea unui nou ecosistem deschis ce stimulează inovaţia prin echipamente de reţea avansate, bazate pe standarde, sisteme de operare şi aplicaţii de reţea, pentru a răspunde cerinţelor de afaceri specifice ale clienţilor. Beneficiile modelului de reţea deschisă includ:
– Reţelistică de top pentru încărcări de lucru, aplicaţii şi alte cerinţe de reţea, precum orchestrare, automatizare şi monitorizare;
– Model comun de implementare şi operational;
– Inovaţie rapidă, bazată pe standard şi disponibilitatea unei multitudini de soluţii open source pentru centre de date.

Alternativa Dell pentru switch-uri “White Box/Black Box”
Echipamentele de reţea de astăzi se situează la două extreme: switch-uri “white-box”, fără software, la care clienţii trebuie să adauge un sistem de operare şi software sau varianta “black box”, unde soluţia completă este oferită de acelaşi furnizor. Ultimul grup include furnizori de marcă, tradiţionali.

Viziunea Dell privind reţelele deschise se situează între aceste extreme, oferind o altă modalitate de reducere a cheltuielilor asociate echipamentelor de switching. Dell oferă valoarea pe care clienţii o doresc şi se diferenţiază de mulţi furnizori “white box”, oferind suportul unei mărci globale de încredere, inclusiv:
– Switch-uri Ethernet marca Dell, validate şi testate, cu arhitecturi moderne cu factor de formă fix;
– O soluţie completă pentru centrul de date, cu achiziţie, implementare şi model operaţional comune, de la un singur furnizor, pentru servere, stocare şi reţea;
– Servicii globale cu un singur punct de contact şi răspundere;
– Expertiză în domeniul reţelisticii în scenarii pre- şi post-vânzări, inclusiv servicii de planificare, implementare şi suport.