Networking — February 13, 2016 at 5:41 pm

Noi descoperiri Huawei in tehnologia 4 5G/5G pentru Small Cells

by

small-cell1Huawei a anunțat noile sale realizări din domeniul tehnologiilor-cheie 4.5G/5G pentru produse Small Cell (precum LampSite, Pico, Macro și Book RRU), în cadrul Congresului Mobile World 2015 din Shanghai. Aceste tehnologii ajută operatorii de rețea să crească viteza de livrare a serviciilor Mobile Broadband (MBB) la o lățime de bandă de nivel Gbit/s, făcând astfel încă un pas înainte către era 4.5G/5G. De asemenea, compania și-a demonstrat tehnologiile 5G pe soluțiile LampSite și Book RRU, posibile datorită eforturilor susținute împreună cu China Mobile.

Îmbunătățirea constantă a experienței serviciilor a căpătat o importanță capitală pentru operatorii de servicii mobile, care se confruntă cu provocări crescânde ale creșterii capacității de rețea în aeroporturi, gări, mall-uri, zone comerciale și multe alte hotspot-uri de interior și exterior în care se generează 80% din traficul de date. Pentru operatorii de servicii mobile a devenit urgentă creșterea capacității rețelei în aceste locații, simultan cu administrarea unei descreșteri constante a coeficientului input-output și a veniturilor, pe măsura creșterii lățimii de bandă.

Pentru a răspunde acestor provocări, întreaga industrie a comunicațiilor mobile caută noi căi de a atenua gâtuirile de capacitate, de a satisface cerințele abonaților și de a găsi noi domenii pentru creșterea veniturilor. Acum, în linia întâi a acestui front al inovațiilor MBB, se află produsele de tip Small Cells.
Huawei a adus o serie de inovații semnificative în domeniul soluțiilor de interfeţe radio aplicabile în Small Cells, inclusiv modulație 256QAM, agregarea purtatoarelor radio, Licensed-Assisted Access (Accesul Licențiat Asistat – LAA) și tehnologii candidate pentru 5G, care permit rețelelor să livreze date la nivel Gbit/s.

Huawei Service Anchor pentru Small Cells

Pe lângă realizările în domeniul tehnologiilor interfețelor radio, Huawei a prezentat și inovații la capitolul deplasării nodurilor de control al rețelei către punctul terminal. De exemplu, produsul Huawei Small Cell “Service Anchor” – un portal de servicii pentru companii – suportă transfer local de date și controlul rețelei locale. Cu ajutorul acestor tehnologii-cheie, întârzierile în livrarea serviciilor end-to-end pot fi reduse sub 10ms, făcând posibile serviciile de cloud computing, realitate virtuală locală, transmisiuni video locale și control în timp real.

Avansul continuu al rețelelor mobile nu creează doar numeroase oportunități pentru o experiență mai bună a serviciilor folosind APP-uri pe dispozitive mobile, ci și o creștere explozivă a cererilor de capacitate a rețelelor mobile. Pentru a răspunde acestei provocări, Huawei utilizează Service Anchor în soluțiile sale Small Cell, permițând astfel operatorilor să ofere servicii digitale cu valoare adăugată, îmbunătățind în același timp acoperirea rețelei. De exemplu, operatorii pot coopera cu parteneri terțe părți pentru a oferi servicii precum indoor navigation, statistici ale fluxului de utilizatori precum și marketing și reclame precis orientate. Această soluție oferă operatorilor ocazia să obțină o parte din piața de business și să descopere noi zone de creștere a veniturilor. Prin intermediul arhitecturii digitale de rețea și al serviciilor digitale, operatorii pot construi o ramură industrială cu o strategie benefică pentru toate părțile implicate, care acoperă diferite sectoare, și să-și accelereze transformarea de la afacere axată pe trafic la una in care centrul motric il constituie informația.

O premieră în industria ICT, produsele Small Cell de la Huawei au încorporate tehnologiile pentru rețele 4.5G și 5G pentru a crește viteza transferului de date al interfețelor radio la nivel de Gbit/s, pentru a reduce întârzierile în livrarea serviciilor end-to-end la sub 10ms, și pentru a oferi o acuratețe a poziționării de 5 metri sau mai bună. Cu ajutorul acestor soluții, operatorii au capacitatea de a le oferi abonaților o varietate de servicii cu valoare adăugată și cea mai bună experiență de servicii MBB de până acum.