Networking — February 13, 2016 at 3:49 pm

Un stadion conectat online

by

10042014-044333-panasonic-arena-pantanal-stadium-4Allied Telesis încheie un parteneriat cu Panasonic pentru furnizarea infrastructurii IT&C pentru Secretariatul Special din Mato Grosso (SECOPA)

Allied Telesis, lider al industriei de furnizare şi instalare de reţele IP Triple Play şi infrastructuri reţelistice anunţă parteneriatul cu Panasonic în vederea realizării infrastructurii IT&C pentru stadionul Arena Pantanal, construit pentru Cupa Mondială din 2014.
Arena Pantanal din Cuiaba – Mato Grosso va fi locaţia de desfăşurare a multor partide care se vor juca pe parcursul Cupei Mondiale la fotbal din 2014, care începe în luna iuni a acestui an. Stadionul are o capacitate de aproximativ 43.000 de locuri şi o structură flexibilă, necesară pentru adaptarea locaţiei oricăror cerinţe ulterioare încheierii evenimentului fotbalistic. Pe plan local, locaţia este cunoscută sub numele de ‘O Verdão’ (Marele Verde), ca urmare a abordării folosite la construcţia şi mentenanţa noului stadion.
Odată completată, infrastructura proiectată şi furnizată de către Allied Telesis şi Panasonic va acoperi zona de telefonie (IP şi PABX), camere de securitate CCTV (camere IP), acces internet, semnal digital, controale de acces (cititoare de card RFID) precum şi funcţii suplimentare precum sisteme audio, şi va livra un “stadion inteligent” de nivel mondial către Secretariatul Special din Mato Grosso.

Colaborarea a debutat în 2013, când Allied Telesis şi Panasonic au început lucrul la proiect. În faza iniţială, eforturile s-au concentrat asupra soluţiilor de supraveghere IP şi IP PABX furnizate de Allied Telesis şi Panasonic. Luând în considerare reputaţia Allied Telesis în proiectarea şi livrarea de soluţii de înaltă calitate, capabile de a gestiona cu succes volume mari de trafic multimedia, precum şi experienţa acumulată în acest sector, parteneriatul a continuat să se dezvolte. Inginerii de soluţii Allied Telesis au fost selectaţi de către Panasonic ca să colaboreze şi să contribuie la proiectarea şi planificarea specificaţiilor tip Firewall, definirea serverelor de servicii şi dimensionarea reţelei pentru întreaga soluţie de acoperire a arenei sportive.

Importanţa de nivel internaţional a evenimentelor care vor avea loc în această locaţie impune un grad ridicat de disponibilitate al tuturor serviciilor, deoarece nu este acceptabil nici măcar un nivel minimal de nefuncţionare în cursul vreunui eveniment. Din acest motiv, Allied Telesis şi Panasonic au dedicat resurse importante proiectării şi realizării soluţiei din punct de vedere ingineresc, precum şi integrării cu succes a tuturor elementelor componente ale sistemului final.

Topologia proiectului completat include două centre de date situate de o parte şi de cealaltă a stadionului, fiecare dintre aceste centre fiind capabil să suporte în mod independent întregul volum de trafic de date de pe stadion, la nivel de vârf de sarcină. Aceste centre de date leagă între ele peste douăzeci de încăperi operaţionale situate pe întreaga suprafaţă a stadionului, din care pot fi integrate şi controlate toate operaţiunile. Reţeaua Allied Telesis a fost proiectată ca să fie rezistentă şi să asigure continuitatea operaţională în orice moment, prin conectarea tuturor echipamentelor şi a punctelor de control.
Sinergia parteneriatului dintre Allied Telesis şi Panasonic va continua să ofere beneficii utilizatorului final pe măsură ce proiectul se îndreaptă spre completare şi încredinţare către beneficiar, precum şi în timpul utilizării pe parcursul întrecerilor propriu-zise. Printre beneficii se numără instruirea personalului asupra caracteristicilor de instalare ale proiectului, consultanţă de management de proiect, suport de la distanţă şi replicare on-site a instalaţiei, care să asigure transferul cunoştinţelor şi abilităţilor către cei care vor opera stadionul zilnic după predarea proiectului.

Francesco Stramezzi, general manager – EMEA and CSA, Allied Telesis
, comentează: “Cupa Mondială va fi un eveniment important pentru întreaga regiune, deoarece privirile tuturor oamenilor se vor îndrepta într-acolo. Acest proiect în care este implicată Allied Telesis este nu doar incitant şi important, ci reprezintă o oportunitate globală pentru noi de a contribui la un eveniment de talie mondială prin demonstrarea flexibilităţii, fiabilităţii şi sustenabilităţii din punct de vedere ecologic în cazul soluţiilor noastre. Ni s-a oferit o ocazie de a colabora cu parteneri care sunt lideri mondiali în domeniul lor, fapt care s-a datorat reputaţiei şi calităţii produselor şi angajaţilor noştri, precum şi eficienţei şi eficacităţii soluţiilor noastre de reţelistică.”

Masahiro Shinada, Vicepreşedinte, Panasonic do Brasil Ltda, comentează: “Parteneriatul dintre Panasonic şi Allied Telesis se bazează pe experienţa comună din acest domeniu. Soluţiile Allied Telesis beneficiază de un nivel calitativ înalt şi sunt capabile de a gestiona cu succes volume mari de trafic multimedia; Panasonic contribuie cu soluţii universale de supraveghere şi voce.”