Securitate — June 14, 2016 at 9:42 am

Companiile din România au investit în securitate cibernetică cu 10% mai mult decât anul trecut

by

Compania Crescendo International, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții IT& C din România și furnizor de soluții de securitate cibernetică, estimează că investițile companiilor în soluții de securitate a informațiilor au crescut în acest an cu 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, businessul Crescendo axat pe soluții de securitate cibernetică a crescut cu 20% față de 2015.

Această evoluție a fost înregistrată în contextul creșterii preocupării companiilor pentru securitatea informațiilor. Conform unui studiu Cisco, top managerii din toate industriile evidențiază faptul că inovația este îngreunată și chiar împiedicată în anumite cazuri de temerile legate de securitatea cibernetică. Conform studiului „Securitatea informatică, factor de creștere pentru companii”, 39% dintre aceștia au declarat că proiecte inovatoare au fost oprite din dezvoltare din motive care țin de riscurile atacurilor informatice.

Prevenția infracțiunilor informatice nu mai este doar o provocare tehnică, ci una de business, cu implicații financiare, juridice și reputaționale. Securitatea informațională și componenta ei de securitate cibernetică devin teme de discuție permanente la nivelul conducerii companiilor, iar funcția directorului IT – și din perspectiva securității – nu mai poate fi privită doar ca o funcție suport pentru business, ci devine una strategică.

Marius Tulea

Securitatea este unul dintre pilonii de bază ai unei afaceri, fără de care evoluția tehnologică nu este posibilă în termeni de protecție și siguranță a datelor. De aceea, este o parte importantă a strategiei noastre axate pe cloud, alături de ceilalți piloni strategici: Mobility|IoT|BI și Software Integration. Punem accent pe evoluția tehnologică, susținând inovația, în termeni de creativitate, agilitate și flexibilitate. Doar astfel putem aduce valoare afacerilor clienților noștri. Până la sfârșitul anului, compania noastră își propune să crească business-ul în soluții de securitate cu 30%, declară Marius Tulea, Director General, CRESCENDO.

CRESCENDO și-a asumat misiunea de a informa companiile din România despre pierderile pe care le pot suferi prin tratarea superficială a securității informațiilor. Managerii companiilor trebuie să fie conștienți de riscurile atacurilor, care pot afecta sănătatea afacerilor lor și de importanța unei strategii de securitate la nivel de companie, care să prevină furtul de informații, accesul ilegal la sistem informatic al companiei și blocarea sau perturbarea funcționării acestuia.

În acest scop, CRESCENDO, partener Cisco GOLD și certificat ISO 27001:2013 (standard pentru managementul securității informației), va organiza evenimentul „Securitatea este business-ul tău”, care va avea loc joi, 16 iunie. Evenimentul va aduce în discuție cele mai noi tendințe de pe piața soluțiilor de securitate cibernetică din România, dar și rolul managementului în securizarea business-ului.

Securitatea informațiilor înseamnă mai mult decât securitatea cibernetică, și mai mult decat setări de sisteme tehnice, programe antivirus și firewall; înseamnă evaluarea situației și luarea unor decizii corecte, cu estimarea riscurilor și a impactului acestora asupra reputației companiei. Rezultatul: clienți protejați și, cel mai important, creșterea în condiții durabile a afacerii”, mai adaugă Marius Tulea.