Data Center / Storage — June 27, 2016 at 10:49 am

Dell lanseaza noi sisteme High Performance Computing

by

 

Dell anunţă disponibilitatea portofoliului de la nivel global, ca o familie de soluţii HPC şi data analytics în care se combină flexibilitatea sistemelor HPC special construite cu viteza, simplitatea şi fiabilitatea sistemelor pre-configurate. Inginerii Dell şi experţii din domeniu au proiectat şi armonizat noile sisteme pentru încărcări de lucru specifice domeniului ştiinţific, productiv şi de analiză date, prin intermediul blocurilor de sistem complet testate şi validate, sprijinite de suportul hardware cu punct unic de acces şi de opţiuni suplimentare de servicii de-a lungul întregului ciclu de viaţă al soluţiei.

Cu ajutorul simplificării procedurilor de configurare şi achiziţie, organizaţiile pot acum să selecteze şi să instaleze mai rapid sisteme Dell HPC la orice scală. Beneficiind de configurare Intel® Scalable System Framework®, aceste sisteme, care sunt disponibile de astăzi, includ cele mai noi familii de procesoare Intel® Xeon®, suport pentru Intel® Omni-Path Architecture (Intel® OPA), şi soluţii software din cadrul Dell HPC Lustre Storage şi Dell HPC NFS Storage:

  • Sistemul Dell HPC pentru Ştiinţele Vieţii – Proiectat pentru a satisface nevoile organizaţiilor din domeniul ştiinţelor vieţii, acest sistem permite centrelor specializate în bioinformatică şi genomică să furnizeze rezultate şi să identifice tratamente în perioade de timp relevante din punct de vedere clinic, conservând în acelaşi timp conformitatea cu procedurile şi protejând datele confidenţiale.
  • Sistemul Dell HPC pentru Producţie – Permite clienţilor din zona de producţie şi inginerie să ruleze simulări complexe, incluzând analiză structurală şi procesare de dinamică a fluidelor.
  • Sistemul Dell HPC pentru Cercetare – Permite centrelor de cercetare să dezvolte rapid sisteme HPC care se potrivesc nevoilor unice ale unei mari diversităţi de încărcări de lucru, implicând analiză ştiinţifică complexă.

Dell a instituit un program de acces timpuriu al clienţilor pentru dezvoltări şi testări timpurii, ca pregătire pentru următoarea ofertă de servere Dell din cadrul portofoliului de soluţii HPC, anume serverul Dell PowerEdge C6320p, care va fi disponibil din a doua jumătate a anului 2016, şi care va fi dotat cu procesor Intel® Xeon Phi™ (cu nume de cod anterior Knights Landing).

Totodată, Dell continuă să aducă capabilităţi HPC la nivelul companiilor mari prin intermediul unei serii de soluţii şi servicii proiectate pentru livrarea unei părţi din HPC sub formă de capabilităţi de servicii, oferind locaţiilor HPC posibilitatea de a alege dintre serviciile de management locale sau de la distanţă cu instalări la sedii, la distanţă sau hibride. În cadrul evenimentului ISC16, Dell va face publică o referinţă legată de Cycle Computing, demonstrând managementul şi orchestrarea clusterelor Dell în cadrul unui model hibrid care foloseşte în comun resurse on-premise şi de cloud public, astfel permiţând clienţilor să utilizeze în cel mai eficient mod cu putinţă sistemele lor instalate şi să furnizeze simultan acces la reursele vaste ale cloud-ului public.