Agricultura&FMCG — November 1, 2016 at 10:47 am

INOVAGRIA, o nouă soluție de management al fermelor

by

 


unnamed-1INOVAGRIA permite fermierilor să gestioneze toate procesele din fermă și să evalueze performanța lor. Cu ajutorul aplicației dezvoltate de SIVECO, fermierii vor putea să calculeze valoarea estimată a subvențiilor și să obțină informațiile necesare privind depunerea corectă a cererilor unice de plată la APIA.

Noutatea aplicației constă în abordarea personalizată a problemelor întâmpinate de fermieri în activitatea acestora.

Aplicația a fost dezvoltată pornind de la discuțiile directe cu fermierii mari și mijlocii. SIVECO a transpus cerinţele lor într-un sistem care rezolvă cele mai dificile situații de business din activitatea agricolă prin:

•  Eficientizarea procesului de obținere a subvențiilor;

•  Administrarea contractelor de arendă;

•  Controlul mai bun asupra resurselor folosite în administrarea fermelor prin monitorizarea permanentă a proceselor desfășurate în cadrul fermelor.

INOVAGRIA este un instrument flexibil, pe care dorim să îl facem cât mai accesibil pentru fermierii români. În acest sens, le punem la dispoziţie utilizarea gratuită a Simulatorului de subvenții pe site-ul INOVAGRIA (www.inovagria.ro)”, declară Gabriel Lospa, Director Departament eAgriculture SIVECO România.

Aplicația cuprinde următoarele componente: Subvenții, Terenuri Agricole, Contracte de arendă, Lucrări Agricole, Monitorizare GPS, Hărți, Mobile, Rotația Culturilor, Normative, Fertilizări, Silozuri.

În plus, ea poate fi adaptată în funcție de necesitățile specifice ale fiecărei ferme.

Prin implementarea acestei soluții de management al fermelor, procesele agricole sunt mai ușor de monitorizat și de gestionat, ceea ce conduce la performanțe ridicate ale activității agricole.