Evenimente — November 23, 2016 at 11:01 am

O nişă cu caracter de universalitate

by

Una din firmele partenere invitate în cadrul Romsym Day a fost Ericom Software, o firmă internaţională cu sedii în Israel, Statele Unite, Marea Britanie şi România care vine cu o propunere mai puţin obişnuită pentru piaţă.

Solutii de conectivitate Ericom


Ineditul constă, practic, în faptul că firma se auto-defineşte drept un broker de conectivitate. Ce înseamnă asta? Firma acţionează ca un interpus care asigură servicii securizate de conectivitate între utilizatorii finali şi fermele de servere ale companiilor. Ea îşi asumă rolul de a asigura autentificarea utilizatorilor, echilibrarea fluxurilor de lucru, alocarea de resurse, monitorizarea şi auditarea traficului.

,,Noi furnizăm, practic, o singură soluţie pentru nevoi multiple de afaceri,” declara Daniel Miller, Director of Product Marketing, Ericom Software. ,,Permitem organizaţiilor din orice fel de industrie să furnizeze acces securizat şi gestionat la nivel central la aplicaţii, echipamente şi date.”

Având o vechime de peste douăzeci de ani pe piaţă, cu o prezenţă de circa doi ani şi în România, firma operează în peste 45 de ţări şi dispune de peste 30.000 clienţi la nivel global. Bazându-se pe inovaţie permanentă, firma a dezvoltat în timp soluţii de conectivitate care să asigure trafic securizat de afaceri pentru orice tip de companii.

,,Noi credem în conectivitate de pe orice dispozitiv, de oriunde şi de pe orice aplicaţie folosită,” spunea Miller. ,,Am plecat de la soluţii de terminal emulation şi am ajuns să dezvoltăm propriile protocoale de conectivitate. Anul trecut ne-am lansat propria platformă de conectivitate, Ericom Connect, cu ajutorul căreia asigurăm conectivitate pentru orice fel de clienţi.”

ericomsoftwarehiConform prezentării susţinute, platforma dezvoltată de Ericom Software dispune de câteva caracteristici extrem de importante pentru mediile de lucru actuale şi viitoare. Printre acestea se numără scalabilitatea, managementul centralizat al fluxurilor de date pentru mii de utilizatori simultani, securitatea, raportarea avansată şi analiza inteligentă a datelor traficate şi, nu în ultimul rând, flexibilitatea faţă de nevoile de afaceri.

,,Practic, noi rezolvăm provocările cu care companiile se confruntă la ora actuală,” adăuga Miller. ,,Le asigurăm acces de la distanţă la aplicaţii de tip Windows, browsing securizat, acces la date bazat pe browserul folosit, dar şi utilizarea BYOD, migrarea datelor în cloud, accesul de la distanţă la PC-ul de la birou şi, nu în ultimul rând, serviciul de tip Desktop-as- a-Service (DaaS). Iar unul din avantajele noastre majore este acela că sistemele noastre se instalează în termen de ore şi sunt uşor de gestionat.”

,,Pentru ca potenţialii clienţi să constate direct beneficiile ofertei noastre, am activat şi posibilităţi de testare a soluţiei noastre,” încheia Miller. ,,Astfel de testări se pot face de către orice organizaţie interesată la adresele noastre demo.ericom.com şi an.ericom.com, după primirea unui ID şi a unei parole de acces.”

In Romania, solutiile Ericom sunt distribuite de Romsym Data.