Expert IT — November 26, 2016 at 5:32 pm

XAPT e pregătit pentru Dynamics 365

by
Microsoft Dynamics 365
Microsoft Dynamics 365

Dynamics 365 (“one-stop-shop” pentru ERP și CRM) reprezintă, în primul rând, acceptarea, în creștere față de anul trecut, a companiilor în ceea ce privește programele și app-urile Microsoft în cloud. Dynamics 365, pe lângă cele doua versiuni cu ERP și CRM incluse (Business și Enterprise), oferă integrare cu Office 365, Power BI, Power Apps etc.

Intrând în detalii, Power BI este o colecție de instrumente și servicii care ajută, cu precădere, la crearea tablourilor de bord și/sau a vizualizărilor interactive de date. După ce rapoartele sunt construite, pot fi publicate pe PowerBI.com pentru acces mobil (IOS, Android și Microsoft Windows), și, în afară de asta, pot fi salvate în clientul “Dynamics 365 for Operations” pentru a putea oferi vizualizări interactive legate de procesele de business. Există și termenul de Power Trio (Power BI, Power Apps și Flow). Împreună, oferă “power user-ilor” (care nu trebuie să fie dezvoltatori) posibilitatea de a rezolva sarcini care până acum necesitau competențe de programare: construirea de aplicații de business, web și mobile, prin PowerApps și configurări simple pentru automatizarea proceselor de business prin Power Flow.

Power Apps include acum și Common Data Model (CDM), coloana vertebrală a datelor business-ului, organizându-le într-o formă standardizată, dar extensibilă, care ajută la crearea rapidă a unor noi aplicații sau fluxuri cu valoare adăugată.

Power Apps poate utiliza, pe lângă Common Data Model, SharePoint, Dropbox și chiar FTP. Pentru Microsoft (și pentru partenerii sau clienții săi, implicit),  inteligența artificială necesară rezolvării sarcinilor este expusă prin Azure Machine Learning, Cortana, Power BI. A venit vremea ca toate datele pe care cu greu ne chinuim cu toții să le strângem, să putem să le și analizăm așa cum trebuie, fără cunoștințe amănunțite de statistică și analiză de date.

Beneficiile Dynamics 365 nu vor întârzia să apară: pe lângă avantajele deja tradiționale ale cloud-ului (toată afacerea va putea fi online și toată infrastructura va fi virtuală), mai apar accesul de oriunde, de pe orice dispozitiv, implementări rapide și cu o mare flexibilitate, fără un cost prohibitiv. Pornind de la integrarea nativă cu dispozitive IoT (Internet of Things), mentenanța predictivă sau alte activități utile, de exemplu, într-o fabrică și până la colegii lor din backoffice, suita de la Microsoft își arată valoarea și pentru vânzători, pentru consultanți sau pentru tehnicienii din teren. Cele de mai sus se pot traduce, foarte curând, în economii importante pentru fiecare firmă-client. Poate ajuta, de asemenea, și la dezvoltarea ideii de “location of my choice” ale angajaților. Eliminarea necesității unui birou mare precum și oportunitatea de a oferi tuturor posibilitatea de a lucra de acasă (pentru firmele a căror activitate se pretează la aceste politici) este un “win-win” pentru ambele părți.

Anca Madussi, Sales Director, XAPT SOLUTIONS Romania
Anca Madussi, Sales Director, XAPT SOLUTIONS Romania

Fiind un model de subscripție, Dynamics 365 se poate scala în funcție de necesitățile lunare, numărul de utilizatori licențiați putând fi modificat în ambele sensuri, oricând.

Revenind la compania noastră, XAPT, ne propunem ca de îndată ce acest produs (sau mai degrabă suita de produse), în toate versiunile, va fi disponibil în România, să îl considerăm o prioritate de prim rang pentru strategia următorilor ani.

de Anca Madussi, ‎Sales Director at XAPT SOLUTIONS Romania