Data Center / Storage — November 29, 2016 at 1:33 pm

QNAP lansează serverele NAS TVS-x73 în parteneriat cu AMD

by

QNAP continuă parteneriatul cu AMD (Advanced Micro Devices) prin lansarea seriei NAS de înaltă performanță TVS-x73, destinată afacerilor mici și mijlocii. Având un chipset AMD APU din seria R, până la 64GB RAM, criptare hardware AES-NI, două sloturi SSD M.2 SATA 6Gb/s, SSD cache, USB 3.1 (10Gbps), suport pentru interfață 10GbE, două ieșiri HDMI și decodare/codare video 4K accelerată hardware, gama TVS-x73 oferă o soluție NAS perfectă pentru crearea unui cloud privat pentru aplicații, incluzând transfer rapid de date, virtualizare, redare media și afișaj grafic.

Server NAS TVS-x73 chipset AMD APU din seria R
Server NAS TVS-x73 chipset AMD APU din seria R

“Am ales puternicul APU AMD din seria R pentru noile servere TVS-x73, deoarece include un procesor excepțional și grafica performantă AMD Radeon R7, oferind o soluție NAS de înaltă performanță, eficientă energetic,” a declarat Y.T. Lee, vicepreședintele QNAP. “Dispunând de cel mai recent sistem de operare QTS 4.3, TVS-x73 oferă opțiuni de conectivitate USB 3.1 (10Gbps) și extinderea conexiunii de rețea la o capacitate de 10GbE pentru îmbunătățirea mai departe a performanțelor în beneficiul companiilor.”

“Suntem încântați să continuăm parteneriatul nostru cu QNAP în furnizarea soluțiilor NAS de înaltă performanță pentru afacerile mici și mijlocii,” a declarat Colin Cureton, Director al diviziei Product Management & Marketing, Enterprise Solutions Business din cadrul AMD. “Având viteze și performanțe grafice excepționale, cu un consum redus de energie, chipsetul AMD din seria R este cel mai performant procesor integrat AMD la ora actuală și promite să fie un model important în segmentul high-end adresat companiilor mici și mijlocii.”

Noile servere NAS pentru business sunt disponibile în versiuni cu 4,6 și 8 sertare, având carcase metalice cu finisaje stilate.

Acestea sunt motorizate de un APU AMD RX-421BD quad-core (2.1GHz, 3.4GHz boost) și beneficiază de memorii RAM dual-channel 8GB/16GB/64GB DDR4 (de până la 64GB). Modelele suportă patru porturi LAN Gigabit și au două sloturi M.2 SSD (care pot beneficia de tehnologia Qtier pentru optimizarea eficienței stocării între SSD-uri m.2, SSD-uri SATA și hard diskuri) capabile să ofere transferuri de până la 1172 MB/s. Două sloturi PCIe sunt disponibile pentru o mai mare flexibilitate a sistemului. Unul vine cu un card preinstalat pentru două porturi USB 3.1 Type-A, iar celălalt permite instalarea unei plăci de rețea 10GbE (10GBASE-T sau SFP+) cu două porturi. TVS-x73 cu rețea 10GbE satisface pe deplin cerințele companiilor pentru o bandă mai largă, venind în sprijinul soluțiilor de virtualizare, backup și restaurare pentru volumele de date în continuă creștere.

Seria TVS-x73 dispune de arhitectura AMD GCN (Graphics Core Next) de generația a treia cu performanțe grafice de top ce oferă suport pentru decodare video 4K H.264 și efecte vizuale 4K UHD, fiind ideal pentru stocare și aplicații multimedia. Cele două ieșiri HDMI și telecomanda din pachet recomandă TVS-x73 drept o bază ideală pentru o experiență audiovizuală optimă.

Seria TVS-x73 suportă tehnologia USB QuickAccess, proprietară QNAP, pentru conexiunea directă la un computer prin intermediul USB, oferind comoditatea accesării rapide a fișierelor stocate pe NAS cu o viteză de până la 100 MB/s. Utilizatorii pot instala rapid serverul NAS și să acceseze în mod direct fișierele, bucurându-se de o soluție performantă și funcțională.

Rulând noua generație a sistemului de operare QTS 4.3 64-bit, seria TVS-x73 oferă numeroase aplicații noi: QmailAgent pentru administrarea centralizată a mai multor conturi de email; Qcontactz pentru stocarea și administrare centralizată a contactelor; Qfiling pentru organizarea automată a fișierelor și Qbutton pentru inițializarea simplă a aplicațiilor IoT cu aplicațiile QNAP și telecomanda inclusă.

Seria de business TVS-x73 este o soluție completă pentru stocare de date, backup, partajare și management centralizat, suportând backupul de pe laptopurile și desktopurile Windows și Mac, RTRR (Real-Time Remote Replication) cu administrarea salvărilor, rsync și backup în mediile cloud, precum și partajarea fișierelor între Windows, Mac și Linux/UNIX. Puternicul motor de căutare Qsirch ajută la găsirea rapidă a fișierelor pe NAS, iar Qsync furnizează mai multe modalități de sincronizare și accesare a fișierelor, îmbunătățind flexibilitatea lucrului în echipă și colaborarea.

Virtualization Station le permite utilizatorilor să găzduiască pe NAS mașini virtuale bazate pe Windows, Linux, UNIX și Android; Container Station integrează tehnologiile de virtualizare ușoară LXC și Docker. Seria TVS-x73 suportă VMware, Citrix, Microsoft Hyper-V și Windows Server 2012 R2 pentru a sprijini în mod flexibil implementarea și gestionarea mediilor de virtualizare. Capacitatea de stocare a modelelor TVS-x73 poate fi extinsă prin conectarea a două unități de extensie (UX-800P și UX-500P). Capacitatea de stocare poate fi, de asemenea, mărită prin utilizarea VJBOD. Această funcție folosește capacitățile de stocare de pe alt NAS QNAP pentru a fi accesate ca discuri locale pentru aplicații, partajare și chiar crearea unui alt volum LUN.