IT Efficiency / Sustainability — December 24, 2016 at 2:59 am

Traseul prin spațiile de lucru unificate

by
49036186
49036186

Unificarea spațiilor de lucru a venit încă din trecut, odată cu implemenarea PC-urilor în zona enterprise, urmând apoi o cale clară către unificarea tuturor spațiilor de lucru. Totuși, depășirea tuturor provocărilor date de această evoluție cade tot pe umărul departamentelor IT, care trebuie să ofere aplicații și informații potrivite pentru fiecare utilizator și dispozitiv.

Evoluția tehnică și apariția telefoanelor inteligente deja a dat peste cap vechiul concept de spațiu de lucru, acum există foarte mici limite între spațiul personal și spațiul de lucru, acestea fiind combinate de tehnologie. Provocările sunt de asemenea mari, odată cu dispariția acestor bariere, departamentele IT trebuie să ofere aplicații și securitate atât pentru a se adapta tendințelor, cât și pentru a implementa limite de siguranță, riscul pierderii unor date confidențiale fiind ridicat.

Spațiile de lucru unificate sunt caracterizate prin aplicațiile necesare oferite atunci când este nevoie și pentru cine are nevoie, conceptul de spațiu de lucru unificat nu înseamnă disponibilitatea permanentă a aplicațiilor pe toate dispozitivele.

Tehnologiile care permit spații de lucru unificate sunt construite pe multiple platforme care există în afacerile zilelor noastre. Acestea includ soluții pentru managementul clienților, soluții de management mobile pentru companii, platforme pentru managementul identităților și accesului, desktop-uri mobile prin server dar și calcule bazate pe server. Pentru a oferi spații de lucru orientate către dispozitivele mobile, se pot lua în calcul soluții de genul aplicațiilor găzduite în cloud, aplicații mobile și ustensile de administrare mobilă.

Agregatorii spațiilor de lucru stau în vârful soluțiilor de administrare a punctelor terminale și în unele cazuri le absorb. Aceștia unifică prezentarea, livrarea, monitorizarea, configurarea și portabilitatea către aplicații și conținut. Astfel, oferă o experiență asemănătoare cu a unui portal pentru instalarea și rularea de aplicații și conținut. Totuși, agregatorii nu sunt obligatorii pentru a dezvolta spații de lucru unificate, contextul, personalizarea și automatizarea fiind unificate și prin configurarea din management.

Conform unei analize Gartner, in 2017 peste 25% din companii vor avea nevoie să livreze aplicații Windows către mai multe dispozitive, utilizând un agregator de spațiu de lucru.

Concentrarea pe necesitățile utilizatorilor trebuie să fie primară, dar trebuie să țină cont de identificarea numeroaselor variabile din spațiile de lucru, punând în balans riscurile și beneficiile. Înțelegerea acestor factori va duce din start la limitarea riscurilor și la creșterea productivității prin unificarea eficientă a spațiilor de lucru și a unui design orientat către productivitate. Echipele IT trebuie să ofere o experiență de utilizare bună pentru abordări de termen scurt și lung, rezultând mai multe interfețe adaptate, pentru o singură aplicație, evitând sa piardă timp și resurse cu experiențe slabe, care sunt abandonate repede de către utilizatori.