Evenimente — March 13, 2017 at 10:58 am

Majoratul ELKO Romania, distribuitorul unei game largi de echipamente și soluții IT

by

elko teamELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuţia unei game largi de echipamente și soluții IT, aniversează 18 ani de prezenţă pe piaţa locală. Compania a fost înfiinţată în România în anul 1999, la inițiativa unor antreprenori români, sub numele de TDS. A urmat apoi preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către Grupul ELKO, astfel luând naștere firma ELKOTech Romania. În anul 2012, Grupul ELKO a preluat integral pachetul de acțiuni al companiei, în același an cu mărirea de capital a acesteia, una dintre cele mai mari investiții făcute de Grupul ELKO pe plan local.

De-a lungul celor 18 ani de activitate, compania a obţinut rezultate remarcabile, devenind unul dintre cei mai mari distribuitori de tehnologie din România.

“Valoarea reală a oricărei companii este dată de calitatea oamenilor. ELKO Romania pune un accent deosebit pe om – tocmai de aceea mulţi dintre colegii mei sunt în această companie de cel puţin 10 ani. Cu ajutorul întregii echipe, ELKO Romania a reuşit să se transforme şi să devină o companie ce oferă atât produse de calitate, cât și servicii, soluții complete, special construite pentru diferite verticale de business, ascultând întotdeauna nevoile clienților și feed-back- ul pe care ni-l oferă aceștia”, a declarat Gabriela Gheorghe, Director General al distribuitorului ELKO Romania.

 

ELKO Romania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 70 de milioane de dolari, o echipă de 65 de oameni şi o pondere a veniturilor generate de soluţii de circa 20%, ținta companiei fiind să ajungă la o structură a veniturilor de 50% din domeniul soluțiilor.

Una dintre direcţiile de dezvoltare principale pentru perioada imediat următoare este crearea şi implementarea de soluţii bazate pe convergenţă. Spre exemplu, soluțiile de tip IoT reprezintă o direcție importantă de dezvoltare pentru ELKO, compania anunțând recent că ELKO Group a devenit membru al Intel IoT Solutions Alliance – unul dintre ecosistemele tehnologice cele mai recunoscute și de mare încredere din lume.