Data Center / Storage — April 27, 2017 at 1:22 pm

QNAP a lansat seria NAS TS-x53B cu USB-C QuickAccess și slot de extensie PCIe

by

qnapQNAP a lansat seria NAS TS-x53B (disponibilă în versiuni cu 2, 4 sau 6 sertare) cu un slot de extensie PCIe pentru a răspunde cerințelor de utilizare atât de acasă, cât și de la birou.

“TS-x53B este primul NAS din clasa sa, care oferă o extensie PCIe, ce furnizează un potențial fantastic pe termen lung pentru ca serverul să fie actualizat cu funcții precum `SSD caching` și conectivitatea 10GbE”, a declarat Jason Hsu, manager de produs în cadrul QNAP. “Pentru utilizatorii care doresc o productivitate ridicată și fluxuri de lucru inteligente, seria TS-x53B este o alegere convingătoare prin caracteristicile sale de top”, a adăugat Hsu.

Beneficiind de procesorul Intel Celeron J3455 quad-core pe 14nm, tactat la 1.5GHz (cu frecvențe de vârf de 2.3GHz), RAM DDR3L dual-channel 4GB/8GB (upgradabil la 8GB), suport pentru unități SATA 6Gb/s cu porturi LAN dual Gigabit integrate, seriile TS-x53B oferă viteze de citire și scriere de până la 224 MB/s, menținând aceleași performanțe remarcabile cu criptarea accelerată AES-NI.

Slotul PCIe permite adăugarea adaptoarelor nou lansate QNAP QM2 M.2 SSD / 10GbE pentru a spori performanța NAS, adăugându-se în același timp conectivitatea LAN 10GbE 10GBASE-T. Cuplat cu cache-ul SSD sau cu tehnologia Qtier auto-tiering, TS-x53B ajută la obținerea unei utilizări optime a spațiului de stocare.
Alternativ, utilizatorii pot instala un adaptor 10GbE 10GBASE-T / SFP +, un adaptor USB de 10Gbps sau un adaptor wireless pentru utilizarea aplicației WirelessAP Station.

Dispunând de un design complet nou, cu un panou culisant, seria TS-x53B are un ecran OLED cu două butoane capacitive și sertare HDD cu montaj simplu, permițând utilizatorilor să instaleze, să monitorizeze și să gestioneze cu ușurință serverul NAS. Având de un port QuickAccess USB-Type C, un slot pentru carduri de memorie SD și un port USB frontal cu buton de copiere, transferul fișierelor pe un server NAS nu a fost niciodată mai ușor.

Difuzorul integrat oferă alerte și redare audio, în timp ce un conector de 3,5 mm permite ca serverul NAS TS-x53B să fie conectat la un sistem audio dedicat. Porturile HDMI suportă imagini de până la 4K 30Hz, iar telecomanda inclusă permite o navigare ușoară prin interfață. Rulând cel mai nou sistem de operare QTS 4.3, TS-x53B oferă aplicații diverse pentru sarcinile de zi cu zi prin intermediul magazinului App Center. Cu ajutorul “IFTTT Agent” și “Qfiling”, TS-x53B ajută la automatizarea sarcinilor și a fluxurilor de lucru comune, îmbunătățind eficiența și productivitatea.

“Cinema28” permite gestionarea dispozitivelor media conectate de pe o singură platformă. “Qsync” și “Sync backup hibrid” facilitează partajarea și sincronizarea fișierelor între dispozitive. “QmailAgent” și “Qcontactz” permit gestionarea mai multor conturi de e-mail și informații de contact.

“Qsirch” oferă o căutare completă după text pentru ca utilizatorii să găsească rapid fișierele vizate. “Surveillance Station” oferă patru canale gratuite pentru camere IP (și până la 40 de canale prin achiziționarea de licențe suplimentare). “QVR Pro (Beta)” integrează în QTS caracteristici de supraveghere video, folosind spațiu de stocare definit de utilizator, instrumente client pentru diverse platforme, instrumente de control pentru camere și funcții inteligente de management. Seriile TS-x53B cu sistem de operare dual QTS-Linux oferă posibilitatea de a dezvolta și de a utiliza pachete IoT pentru Linux, afișându-le prin intermediul ieșirii HDMI.

Utilizatorii pot găzdui pe TS-x53B mașini virtuale și containere cu ajutorul Virtualization Station și Container Station. Spațiul de stocare poate fi extins în mod flexibil prin utilizarea unor unități de extensie UX-800P cu opt sertare sau UX-500P cu cinci sertare sau cu ajutorul tehnologiei QNAP VJBOD, ce permite utilizarea spațiului rămas neutilizat pe alte unități QNAP NAS.

Disponibilitate
Seria TS-x53B este deja disponibilă. Pentru mai multe informații, inclusiv întreaga linie de produse QNAP, vă rugăm să vizitați www.qnap.com.