Hardware — May 30, 2017 at 10:54 am

Axis lansează o nouă gamă de camere de reţea mobile

by

Axis6Axis anunţă lansarea unei noi generaţii de camere de reţea mobile. Acestea dispun de capabilităţi îmbunătăţite de pan şi tilt şi sunt dedicate supravegherii unor arii extinse. Câmpul vizual neobturat poate ajunge la 360 de grade sau la 135 de grade de la sol la orizont.Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă lansarea de noi camere de reţea mobile, bispectrale şi termice, modelele fiind adresate atât organizaţiilor din domeniul privat, cât şi instituţiilor publice.

“La nivel general, cerinţele majorităţii utilizatorilor se reduc la nevoia de a identifica şi de a răspunde rapid la incidentele ce sunt detectate de-a lungul perimetrului. Scopul Axis este de a le permite clienţilor să realizeze aceste lucruri, rapid şi simplu. Specificaţiile perimetrelor diferă, putem discuta de mii de hectare de teren, cu un perimetru de mii de kilometri lungime. Pentru aceste cazuri nu este recomandată folosirea de camere fixe. Un astfel de mediu necesită capabilităţi de pan şi tilt avansate, doar în acest fel putând fi obţinut un nivel de performanţă ridicat”, a declarat Michael Chen, Global Product Manager în cadrul Axis Communications.

Caracteristicile noilor camere:

  • Mişcare PTZ fluentă şi pan continuu;
  • Stabilizator electronic de imagine integrat (EIS), funcţionalitate ce ajută în cazul în care camerele sunt instalate în locuri ce sunt supuse vibraţiilor;
  • Slot SFP, pentru o conectivitate facilă prin infrastructură de fibră optică;
  • Capabilităţi performante, chiar şi în condiţii de vânt şi temperatură extreme;
  • Diferite opţiuni de montare, fie direct pe coloane, fie pe pereţi.

Noua gamă de produse include atât camere mobile termice, cât şi camere mobile PTZ şi bispectrale.

AXIS Q8641-E şi AXIS Q8642-E PT, camere termice de reţea 

Echipamentele oferă un contrast termic excelent. Împreună cu software-ul de analiză acestea permit o detecţie pe distanţe mari, oferind imediat confirmare vizuală operatorilor.

AXIS Q8685-E/-LE PTZ, cameră de reţea 

Camerele PTZ mobile oferă imagini video HDTV şi dispun de un zoom 30x cu focus recall. Combinarea dintre Axis Forensic WDR (wide dynamic range) şi sensibilitatea la lumină scăzută asigură o performanţă superioară chiar şi în cele mai dificile condiţii de iluminare.

AXIS Q8741-E şi AXIS Q8742-E, camere PTZ de reţea bispectrale 

Camerele bispectrale PTZ oferă o combinaţie a două transmisii video live, una generată de un senzor termic (folosită pentru detectare şi verificare) şi una generată de un senzor HD (folosită pentru identificarea culorilor şi a detaliilor). Camerele dispun de zoom 30x şi de Forensic WDR.

În plus, modelele AXIS Q8741-LE, AXIS Q8742-LE şi AXIS Q8685-LE includ un proiector IR ce le permite realizarea unei supravegheri chiar şi pe timp de noapte. Pentru cazurile în care aceste modele vor fi instalate în zone în care avem mult praf, sare sau funingine, integratorii pot achiziţiona separat un sistem de curăţare automată al geamului de protecţie al echipamentului.