Business — January 29, 2018 at 7:18 am

Veeam achiziţionează N2WS

by

Producătorul de software pentru mediul digital Veeam Software a anunţat recent achiziţia N2W Software (N2WS), prima achiziţie majoră din istoria companiei, efectuată contra sumei de 42,5 milioane USD. Acţiunea vine, conform oficialilor Veeam, după cel mai bun an de afaceri din istoria firmei, când veniturile au atins 827 milioane USD, reprezentând o creştere anuală de 36%.

“Veeam a ales o cale agresivă de creştere către pragul de un miliard de dolari venituri din software,” anunţa recent Peter McKay, Co-CEO şi Preşedinte Veeam, pe blogul acestei companii. “Iar achiziţia ne întăreşte poziţia de furnizor de frunte de soluţii protecţie şi disponibilitate date în medii fizice, virtuale şi multicloud. Prin intermediul ei, Veeam va deveni furnizor de top de soluţii de disponibilitate date pentru orice fel de aplicaţii, orice fel de date, peste oricare medii cloud.”

N2WS este un furnizor de soluţii native cloud de back-up şi recuperare în caz de dezastre pentru Amazon Web Services (AWS). Soluţia de frunte dezvoltată de această companie permite organizaţiilor back-up de date şi aplicaţii de câte ori e nevoie de aşa ceva şi recuperare în caz de dezastru în termeni de secunde. Soluţiile dezvoltate pentru un astfel de mediu au permis firmei creşteri de venituri de 102% în anul 2017.

“Întreprinderile caută tot mai mult să migreze fluxuri de lucru către cloud-ul public,” a adăugat McKay. “De aceea, deţinerea unei soluţii robuste şi intuitive de protecţie şi disponibilitate date devine imperativă. N2WS a cunoscut o creştere incredibilă în ultimele 12 luni şi va continua să opereze ca o afacere de sine stătătoare pentru a fi în cea mai bună poziţie de a oferi în continuare protecţie AWS – aşa cum Veeam a transformat protecţia pentru medii VMware cu un deceniu în urmă.” 

Conform oficialului companiei elveţiene, cum piaţa IaaS este prevăzută a atinge 88 miliarde USD până în 2022, devenind segmentul cloud computing cu cel mai înalt ritm de creştere, şi cu mediul AWS pe poziţie de lider al pieţei vendorilor IaaS, cu o cotă curentă deja de 44%, achiziţia a fost efectuată la momentul oportun. Oportunităţile de creştere sunt accentuate şi mai mult de faptul că firmelecare aleg să îşi ruleze tot mai multe aplicaţii în mediul de cloud public caută soluţii mai puternice de protecţie date pentru a minimiza timpii de nefuncţionare şi pentru satisfacerea cerinţelor de conformitate.

Prin noua achiziţie, Veeam va căpăta acces la tehnologia şi cercetarea-dezvoltarea N2WS pentru integrarea soluţiei de protecţie date pentru fluxuri de lucru AWS în platforma de disponibilitate Veeam. Simultan, N2WS va căpăta acces la cercetarea-dezvoltarea Veeam, precum şi la expertiza acumulată în furnizarea de protecţie de date pentru medii virtuale şi acum fizice. De asemenea, N2WS va căpăta acces la vastul ecosistem Veeam de alianţe şi parteneri, un ecosistem care include aproape 55.000 de reselleri şi 18.000 de furnizori de servicii cloud Veeam.