IoT powered by ALLIED TELESIS — March 19, 2018 at 2:38 pm

Primul centru de training și certificare Allied Telesis din România

by

ELKO_img1ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT, anunță deschiderea primului centru de training local Allied Telesis în România. Programul oferă celor interesați, parteneri sau utilizatori finali, posibilitatea de specializare în mai multe etape, în acord cu cerințele actuale ale pieței. Cursanții au acces la întreaga gamă de certificări Allied Telesis, disponibilă în aceeași formă în întreaga lume.

Primele cursuri au fost organizate in zilele de 15-16 martie la București, la ELKO Demo & Training Center.

Certificările acordate de Allied Telesis se derulează în trei pași: tehnician – Certified Allied Telesis (CAT), professional Certified Allied Telesis (CAP) și expert – Certified Allied Telesis (CAE).

“Suntem conștienți că abordarea cu profesionalism a proiectelor necesită un efort permanent în educarea și pregătirea, atât a noastră, cât și a partenerilor. De aceea am considerat esențială dezvoltarea noastră și investiția în educare și instruire. Allied Telesis este unul dintre principalii noștri parteneri de soluții, iar ELKO Demo & Training Center este locul unde reprezentanții integratorilor pot vedea soluțiile în funcțiune, pot beneficia de sesiuni de training și pot obține certificări care să-i ajute să ofere valoare și să se diferențieze”, a spus Gabriela Gheorghe, Director General ELKO Romania.

ELKO Romania este un distribuitor cu o poziţionare unică în această regiune, misiunea companiei fiind aceea de a conecta expertiza și cunoştinţele partenerilor, realizând astfel integrări complexe şi eficiente, cu cele mai bune soluții posibile. Datorită nivelului tehnologic ridicat şi al flexibilităţii extinse, produsele companiei Allied Telesis reprezintă baza soluțiilor care decurg din conceptul de Internet of Things (IoT).

În Europa, anul trecut, în medie 20% dintre companiile cu mai mult de 10 angajați au avut nevoie să angajeze specialiști cu pregătire în IT. Circa jumătate din ele au avut dificultăți în găsirea de personal cu cunoștințele și deprinderile necesare. În acest context, în care nevoia acută de specialiști în soluții IT se manifestă și în România, în aceeași măsură ca pe întreg teritoriul Uniunii Europene, Allied Telesis și ELKO Romania au deschis primul centru de pregătire profesională. Împreună ne străduim să contribuim la ridicarea nivelului de pregătire în domeniul rețelelor de comunicații wired și wireless, fie că este vorba de structuri tradiționale, de campus, sau de abordări noi, specifice erei IoT. Tehnologiile studiate permit absolvenților acestor cursuri să abordeze într-un mod nou și creativ proiectele lor, cu rezultate optimizate în ceea ce privește implementarea și operarea lor ulterioară. Evident, certificarea obținută în urma examenului final este recunoscută în toată lumea și avem deja câteva mii de membri ai clubului celor ce dețin o certificare Allied Telesis”, a declarat Călin Poenaru, Country Manager, Allied Telesis.