Administratie Publica — March 30, 2018 at 4:40 pm

SAS lansează o strategie de inovare a datelor în Scoția

by

inovatieSectorul public adoptă încet noile soluții inovatoare ale tehnologiei, iar SAS oferă Spaniei o mână de ajutor cu o nouă inițiativă de date. Astfel, SAS a semnat un memorandum de înțelegere (MoU) cu Centrul Bayes pentru Știința și Tehnologia Datelor din Universitatea Edinburgh. Parteneriatul va dura o perioadă de trei ani, timp în care SAS va înființa un laborator la Centrul Bayes pentru a susține concentrarea asupra inovării bazate pe date în cadrul sectorului public.

Împreună, SAS și Universitatea vor colabora cu o serie de alte organizații partenere, cu accentul inițial pe furnizarea de servicii publice mai bune folosind date importante. Beneficiile inițiativelor bazate pe date sunt de a ajuta datele să fie obținute rapid și de a identifica tendințele și comportamentele pentru a aduce servicii îmbunătățite pentru oameni.

Aceasta nu este prima inițiativă pe care SAS o sprijină în Scoția, deoarece organizația a deschis în 2013 un centru de cercetare și dezvoltare în Glasgow, pe lângă faptul că a contribuit la lansarea Centrului de Inovare a Datelor din Edinburgh în 2014.

Beneficiile pe care parteneriatul le aduce sectorului public în Scoția sunt de a permite o inovare mai rapidă prin utilizarea mai bună a datelor și a analytics, pe lângă dezvoltarea zonelor de comunitate pentru a se adapta erei digitale. În plus, platforma și parteneriatul sunt atât de eficiente, deoarece sunt interoperabile cu diverse elemente, astfel încât tranziția către inovație este una ușoară. SAS s-a concentrat în prealabil asupra sectorului public cu capacitățile sale, după asistarea eficientă luptei împotriva criminalității a poliției din Gloucestershire și a intensificării desfășurării de trupe pentru armata britanică.