Esential — July 17, 2018 at 12:42 pm

Moda one-stop-shop e departe de a se fi încheiat

by

broadcomAnunţul care ţine în aceste zile paginile de specialitate din universul IT este acela legat de achiziţia gigantului software CA Technologies, de către producătorul de chip-uri Broadcom, contra sumei de 19 miliarde USD. Este a treia tentativă a firmei americane din ultimii doi ani de extindere a afacerilor prin achiziţii. Încercarea din 2017 de cumpărare a firmei americane Brocade, specializată în date şi comunicaţii prin reţea, a eşuat, după cum la fel de eşuată a rămas şi tentativa de achiziţie din acest an a producătorului american de echipamente wireless Qualcomm, contra sumei de 17 miliarde USD.

Cele trei tentative au fost explicate de managementul Broadcom prin nevoia de creare a uneia din cele mai mari firme de infrastructuri tehnologice din lume. Cea de-a treia tentativă, reuşită, a fost explicată prin faptul că, datorită bazei extinse de clienţi existenţi, CA Technologies deţinea o poziţie excelentă pe piaţa soluţiilor software de infrastructură. În plus, franşizele deţinute de CA pe zonele de software pentru mainframe şi segmentul enterprise se vor adăuga portofoliului Broadcom de tehnologii mission-critical.

Conform analiştilor, tranzacţia CA este prima achiziţie majoră reuşită efectuată de Broadcom în afara zonei sale tradiţionale de soluţii pentru reţele. Firma a raportat anul trecut venituri de circa 10 miliarde USD din zona de soluţii de infrastructură bazate pe cablu, peste 5 miliarde USD venituri din zona de comunicaţii wireless şi venituri de aproape 3 miliarde USD din zona de soluţii de stocare date pentru mediul enterprise.

La rândul ei, CA Technologies furnizează produse care acoperă zonele de analiză avansată date, managementul interfeţelor programabile pentru aplicaţii, automatizare, cloud computing, testare IT şi consultanţă IT. În urma achiziţiei, analiştii se aşteaptă ca Broadcom să intre puternic în zona de software şi soluţii complete pentru afaceri, devenind unul din cei mai importanţi jucători de pe această piaţă.