COMUNICATE — October 10, 2018 at 8:51 am

QNAP a lansat oficial sistemul QTS 4.3.5 pentru serverele NAS

by

QNAPQNAP, furnizor de top pentru soluții de calcul, rețele și stocare, a lansat oficial QTS 4.3.5. Conceput să fructifice avantajele soluțiilor SSD pentru a întruni cerințele rețelelor de înaltă viteză, QTS 4.3.5 marchează un punct important în evoluția sistemelor de operare dedicate serverelor NAS. Alături de arhitectura de rețea definită software și funcționalitățile suplimentare, QTS 4.3.5 oferă o experiență simplificată, axându-se pe performanță.

“În timpul testării beta a sistemului QTS 4.3.5 am strâns părerile valoroase ale utilizatorilor, care ne-au ajutat să facem ultimele retușuri înaintea lansării oficiale”, a declarat Cherry Chen, manager de produs în cadrul QNAP.

QTS 4.3.5 integrează numeroase noutăți și îmbunătățiri, incluzând, fără a se limita la aceste, următoarele:
• Serverele QNAP NAS cu procesoare AnnapurnaLabs suportă acum Virtual & Network Switch.
• SSD Profiling Tool adaugă mai multe moduri de vizualizare pentru rezultatele testelor.
• Utilizatorii de Mac cu macOS High Sierra 10.13.4 (sau mai recent) pot utiliza Time Machine pentru backup-ul datelor de pe Mac pe serverul NAS QNAP prin folderele partajate SAMBA.
• Este adăugat Microsoft Networking Advanced Options pentru ABE (access-based enumeration) și ABSE (access-based share enumeration).
• După instalarea Qsirch, utilizatorii de Mac pot utiliza Spotlight pentru a căuta fișierele pe serverul NAS QNAP montat. File Station suportă SMBv2 și SMBv3 cu serviciul de montare la distanță, iar Image2PDF a fost optimizat.
• Utilizarea procesorului a fost redusă în timpul rulării Qsync Central.
• Aplicația HD Station poate fi instalată și administrată în mod direct prin QTS App Center.
• Utilizatorii anumitor modele NAS pot adăuga resursele plăcii video la Container Station (QuAI).
• Modelele NAS selectate suportă acum multiple plăci video.

Aflați mai multe despre QTS 4.3.5 la https://www.qnap.com/qts/4.3.5/en.

Principalele beneficii și funcții din QTS 4.3.5:

Stocare – Descătușați avantajele complete ale SSD-urilor eficientizarea gestionării stocării și recuperarea datelor

• Extra-alocarea de spațiu pe SSD definită software (over-provisioning): Utilizatorii pot aloca spațiu adițional pe SSD (de la 1% la 60%) pentru a ajuta la optimizarea scrierii random și a duratei de viață. Un instrument unic SSD Profiling Tool ajută la evaluarea celei mai bune rate de supra-alocare bazat pe performanța IOPS stabilită de utilizator.
• Restaurarea datelor de pe copii snapshot stocate la distanță: Restaurarea snapshot de pe o replică snapshot aflată la distanță poate fi acum scrisă direct pe serverul NAS local prin rețea fără a reconstitui manual toate folderele și fișierele în destinația de backup și mai apoi de ale copia pe NAS-ul local. Acest lucru salvează timp și efort prin accelerarea operațiunii.
• Configurarea și conversia flexibilă a volumelor: Volumele pot fi convertite acum între “thin” și “thick provisioning”, furnizând maximum de flexibilitate pentru alocarea spațiului de stocare. Dimensiunea volumelor poate fi, de asemenea, micșorată asigurându-se faptul că serverul NAS se poate adapta la cerințele de stocare în schimbare.
• Creșterea performanțelor VJBOD cu iSER: Tehnologia Virtual JBOD (VJBOD), proprietară QNAP, este impulsionată cu extensia iSCSI pentru RDMA (iSER) de la plăcile de rețea compatibile Mellanox, îmbunătățind vitezele de transmisie pentru o expansiune mai eficientă a stocării.

Rețele – Fluxuri de lucru cu flexibilitate și conectivitate de mare viteză
• Rețele definite software & Aplicații Virtual Switch: Revizuită cu multe caracteristici noi (inclusiv topologia rețelei, schema dispozitivului pentru a identifica porturile fizice, servicii multiple DDNS, NCSI, rutare statică, mode switch definit software, funcții complete IPv6 și adrese IP rezervate prin DHCPv4), aplicația facilitează operațiunile de configurare și îmbunătățește performanțele.
• Îmbunătățirile UI pentru Thunderbolt și setările wireless simplifică statusul lor și fac setările mai convenabile.
• Suport avansat pentru SmartNIC: QTS suportă acum funcții puternice integrate în controlerele avansate pentru interfața de rețea, cum ar fi Mellanox ConnectX-4 pentru extensiile iSCSI pentru RDMA (iSER).
• Protocol QBelt pentru rețele virtuale private (VPN): Protocolul VPN Qbelt, proprietar QNAP, adăugat în aplicația QVPN Services crește securitatea rețelei prin criptarea traficului și scade șansa de a fi detectat.
• Conținutul web blocat geografic și/sau resursele intranet Enterprise pot fi accesate prin utilizarea Qbelt pentru a depăși astfel de restricții.

Sunt incluse mai multe funcții noi:
Centrul de notificare – nu pierdeți niciodată o notificare din partea sistemului
• Noul Notification Center consolidează jurnalele de sistem pentru toate aplicațiile NAS într-o singură aplicație cu reguli flexibile, facilitând administrarea serverului NAS. Există mai multe metode de notificare, incluzând email, SMS, mesagerie instant și notificări.

Consilier de securitate – Un portal de securitate pentru QNAP NAS
• Consilierul de securitate verifică slăbiciunile și oferă recomandări pentru a îmbunătăți securitatea serverului NAS și a proteja datele împotriva multiplelor metode de atac. Acesta integrează software-ul de scanare anti-virus și anti-malware pentru a asigura protecția completă a serverului NAS QNAP.

Caracteristicile și funcționalitățile pot fi modificate fără preaviz și pot varia în funcție de modelul NAS QNAP.