NEW TECHNOLOGY, Transport/Travel — November 5, 2018 at 6:48 am

Reducerea incidentelor feroviare cauzate de vreme utilizând tehnologiile digitale

by

tren marfaCalea ferată de 140.000 de mile este coloana vertebrală a Americii. Întreprinderile industriale se bazează pe căile ferate de marfă pentru a transporta mărfuri pe distanțe lungi pe o regiune geografică largă. Adesea, aceasta înseamnă că trenurile de marfă se deplasează de-a lungul liniilor care se află în zonele unor condiții meteorologice nefavorabile, cum ar fi uraganele, inundațiile și furtunile de zăpadă. Aceste fenomene meteorologice cauzează adesea inundații care pot provoca deraierea, în timp ce furtunile pot provoca daune infrastructurii sau pod duce la probleme de siguranță pentru personalul feroviar. Experții in managementul transportului feroviar se ocupa de aceste probleme in mod regulat, lucrând pentru a reduce impactul evenimentelor meteorologice. Din fericire, tehnologia face acest lucru mai ușor, mai departe prezentând patru moduri de bază în reducerea acestor incidente.

Între 1995 și 2005, au fost înregistrate 861 de incidente meteorologice pe căile ferate ale Americii.  Deci, în medie sunt sunt 86 de incidente pe an, dintre care multe provoacă daune semnificative și costisitoare. Echipele de management ar trebui să fie pregătite întotdeauna pentru noi incidente. O modalitate de a diminua impactul acestor incidente este de a păstra rezervele de piese cheie de echipament și de alte bunuri. În acest fel, personalul de întreținere nu trebuie să aștepte ca piesele să fie livrate înainte de a începe lucrările de reparații. Aceste piese pot fi administrate și achiziționate cu ajutorul unor aplicații dedicate, care pot oferi informații în timp real despre locații, necesar și alte detalii.

Datorită impactului imens pe care îl poate avea vremea asupra rețelei feroviare, personalul probabil monitorizează deja în mod constant situația meteorologică locală și națională. Dar previziunile pot fi nesigure și nu spun întotdeauna întreaga poveste. Acesta este motivul pentru care managerii ar trebui să planifice trecerea la o platformă de analiză bazată pe IoT, care combină previziunile actuale cu analizele istorice pentru a furniza informații mai exacte. În multe platforme, tehnologia AI, cum ar fi procesul de machine learning, procesează datele suplimentare, oferind previziuni mai precise cu privire la momentul și locul în care vor apărea evenimente meteorologice și cât de grave vor fi aceste incidente. Iar personalul feroviar poate deci să ia decizii mai bune pe baza acestor informații.

Dacă implementați o analiză bazată pe IoT pentru a monitoriza vremea, puteți începe să utilizați aceste date pentru a face pași proactivi pentru a îmbunătăți infrastructura și pentru a deveni mai puțin sensibili la incidente meteorologice viitoare. Pentru unii, aceasta va fi optimizarea orarelor și a rutelor pentru a ține cont de viitoarele evenimente meteorologice. Cele mai bune platforme de analiză vor ajuta la anticiparea acestor evenimente. Mai mult, anticiparea poate duce la lucrări proactive de întreținere pe secțiuni ale căii ferate mai slabe, pentru a evita distrugerea acestora.

Odată ce sunt utilizate datele și analizele IoT, următorul pas este actualizarea planurilor de urgență pe baza noilor informații colectate. Actualizarea planului poate include revizuirea procedurilor în zonele pentru care datele arată că sunt mai expuse riscului de probleme meteorologice decât altele. Acesta poate include, de asemenea, îmbunătățirea comunicării cu clienții, astfel încât toată lumea să știe ce se întâmplă atunci când apar fenomentele meteorologice nefavorabile.

Dar oricum, acțiuni cum ar fi păstrarea echipamentului în rezervă și asigurarea unui plan de urgență, sunt încă eficiente. Dar ar trebui să profitați, de asemenea, de noile tehnologii ori de câte ori este posibil. Dispozitivele IoT și analytics pot îmbunătăți monitorizarea, pot prognoza evenimente meteorologice și pot anticipa probleme.