Business — December 11, 2018 at 10:46 am

Raiffeisen Informatik a vândut COMPAREX către SoftwareONE

by
Anca_Albulescu
Anca Albulescu, partener la bpv Grigorescu Ștefănică

bpv Grigorescu Ștefănică a oferit consultanță juridică pe plan local pentru Raiffeisen Informatik, compania de servicii IT a grupului Raiffeisen, în vânzarea participației sale integrale în COMPAREX AG către SoftwareONE, furnizor global de servicii de administrare a portofoliilor software și cloud, KKR fiind unul dintre investitorii săi principali. Tranzacția a fost semnată în luna octombrie 2018 și se preconizează să fie finalizată în prima jumătate a anului 2019.

Compania rezultată din această tranzacție devine un jucător important în segmentul de licențiere software, având sedii în 88 de țări și peste 5.500 de experți în întreaga lume. Compania va asigura asistență clienților în optimizarea și administrarea unui portofoliu de achiziții de software în valoare de aproximativ 10 miliarde euro.

bpv HÜGEL (Viena), în calitate de consultant principal, a oferit asistență juridică în legătură cu toate aspectele acestei tranzacții.

Anca Albulescu, partener la bpv Grigorescu Ștefănică, a condus echipa din București, alcătuită din Iulia Dragomir, avocat coordonator, Radu Zmaranda, avocat colaborator, CIPP/E, și Diana Radu, avocat colaborator, echipă care a oferit asistență juridică cu privire la aspectele tranzacției legate de legislația locală, contribuind la procesul de due diligence al COMPAREX, precum și la aspectele relevante privind documentația tranzacției. Tranzacția a implicat o coordonare strânsă cu celelalte jurisdicții implicate în acest proces global de due diligence.