Data Center / Storage — February 12, 2019 at 4:50 pm

QNAP a lansat TBS-453DX NASbook cu patru SSD-uri M.2 SATA, 10GbE și alocare de stocare în cloud cu cache local

by

NASQNAP a lansat dispozitivul compact și polivalent NASbook TBS-453DX, un NAS proiectat pentru spațiile mici de lucru și pentru profesioniștii mobili. Folosind 4 SSD-uri M.2 SATA pentru stocare, TBS-453DX poate de asemenea să folosească 20 de spații de stocare alocate în cloud și caching local activat, oferind posibilitatea de a lucra cu fișierele online la fel de repede precum cu cele locale. NASbook-ul multifuncțional și silențios TBS-453DX oferă ieșire HDMI 2.0 4K 60Hz, transcodare și streaming hardware și dispune de conectivitate 10GbE N-BASE-T bazată pe controlerul Multi-Gig Aquantia®, ceea ce îl face perfect pentru crearea unei rețele de mare viteză pentru îmbunătățirea muncii în echipă și a aplicațiilor multimedia.

“NASbook-ul TBS-453DX oferă performanțe avansate și aplicații complete pentru afaceri în cadrul unui sistem mic, portabil. Prin integrarea perfectă a stocării în cloud, TBS-453DX oferă avantajele combinate ale portabilității și stocării flexibile pentru a spori abilitățile birourilor și ale studiourilor moderne”, a declarat Jason Hsu, Product Manager QNAP. “Cu capacitatea de cache local pe TBS-453DX pentru fișierele din cloud, utilizatorii se pot bucura de viteze de acces similiare mediului LAN, atunci când lucrează de la distanță”, a adăugat acesta.

Modelul TBS-453DX este echipat cu un procesor cu 4 nuclee Intel® Celeron® J4105 la 1,5 GHz (cu boost de până la 2,5 GHz) și cu memorie DDR4 de 4 GB / 8 GB. Acesta suportă patru SSD-uri M.2 2280 SATA 6Gb/s (achiziționate separat), iar modulele RAM și SSD-urile sunt ușor accesibile pentru instalarea și întreținere.

Cu noul serviciu Cloud Gateway al QNAP (inclusiv gateway-ul la nivel de fișier “CacheMount” și gateway-ul la nivel de bloc “VJBOD Cloud”), utilizatorii pot asocia peste 20 de servicii de stocare în cloud pentru stocarea, backup-ul și recuperarea fișierelor fără probleme. Prin activarea cache-urilor pentru CacheMount și VJBOD Cloud, fișierele din cloud pot fi stocate local în volumul CacheMount Cache al TBS-453DX , iar utilizatorii pot accesa fișierele accesate frecvent cu cea mai mică latență și pot lucra cu acestea, așa cum au fost stocate pe NAS.

Utilizatorii pot utiliza în continuare SSD extra over-provisioning (OP) pentru a aloca spațiu suplimentar OP pe SSD (de la 1% la 60%) pentru viteze de scriere aleatoare și o durată de viață a SSD-urilor îmbunătățită, beneficiind de backupuri mai rapide ale fișierelor și de experiențe multimedia mai bune.

TBS-453DX suportă redarea media pe un TV sau monitor prin ieșirea HDMI 2.0 (până la 4K @ 60Hz) și convertește clipurile video 4K în formate universale care pot fi redate fără probleme pe mai multe dispozitive. Este, de asemenea, perfect pentru streaming media folosind Plex® și Roon Server.

Cu conectivitatea 10GbE NBASE-T (10G/5G/2.5G/1G/100M), TBS-453DX creează un mediu de rețea de mare viteză, pentru aplicații multimedia și pentru partajarea de fișiere mari. Folosind sistemul de operare inteligent QTS NAS, TBS-453DX funcționează ca soluție unică pentru stocarea, backup-ul, distribuția, sincronizarea și gestiunea centralizată a fișierelor. QTS furnizează protecție prin “snapshot”-uri la nivel de bloc pentru a ajuta utilizatorii să atenueze în mod eficient amenințările de tip ransomware. Sistemul poate găzdui mai multe mașini virtuale și aplicații containerizate, iar App Center oferă sute de aplicații ce pot extinde funcționalitatea.

Specificații cheie:
• TBS-453DX-4G: 4GB DDR4 RAM (2 x 2 GB), extensibili la 8 GB
• TBS-453DX-8G: 4GB DDR4 RAM (2 x 2 GB)
Procesor cu 4 nuclee Intel® Celeron® J4105 de 1,5 GHz (boost de până la 2,5 GHz) cu suport AES-NI; Memorie dual-channel 4 GB / 8 GB DDR4 (extensibilă la 8 GB); 4x sloturi M.2 2280 SATA 6Gb / s SSD; 1x port RJ45 de 10GbE, 1x port RJ45 de 1GbE; 1x ieșire HDMI 2.0 (4K @ 60Hz); Porturi 3 x USB 3.0 de tip A, porturi 4x USB 2.0 de tip A; 2x mufe de microfon de 3,5 mm (numai microfoane dinamice), 1x jack audio de ieșire; 2x difuzoare; Senzor IR (telecomanda IR se vinde separat)

Disponibilitate:
TBS-453DX M.2 SSD NASbook este disponibil la comandă. Serviciul Cloud Gateway va fi disponibil începând din primul trimestru 2019. Pentru mai multe informații și pentru a vedea întreaga linie NAS QNAP, vă rugăm să vizitați www.qnap.com.