Expert IT — April 17, 2019 at 11:29 am

Transformarea digitală încotro?

by

CP1Transformarea digitală și implicit soluțiile de Enterprise Resourse Planning (ERP) afectează orice companie și sunt o precondiție a succesului. Să ții pasul cu tendințele din domeniu nu e o modă, ci un must do, dacă vrei să minimizezi costurile și să maximizezi profitul. 

În România digitalizarea centrată pe infrastructura IT tip cloud, soluțiile de tip ERP și CRM înregistrează o creștere anuală constantă. Rezultatele studiului „Barometru Digitalizării”* arată că în România, în anul 2018, 47% dintre companii spun că digitalizarea a avut deja o influență mare asupra afacerii lor, iar 53% sunt încrezătoare în legătură cu succesul digitalizării și consideră că au cunoștințele necesare pentru a naviga acest proces.

Digitalizarea nu este atât de mult despre schimbarea a ceea ce face o companie/industrie, cât despre cum o face în beneficiul consumatorilor și al companiei. Este important ca business-urile să înțeleagă și să adopte instrumentele pe care software-urile ERP le oferă pentru menținerea competitivității.

Sistemele de planificare a resurselor contribuie semnificativ la creșterea productivității muncii într-o companie și la îmbunătățirea tuturor indicatorilor de performanță.  Alegerea unei soluții de ERP care să fie adaptată nevoilor reale ale unei companii este o provocare pentru orice business.

Întreprinderile de orice mărime trebuie să își aleagă software-ul care le va aduce un plus de valoare și care le va ajuta cu adevărat să își optimizeze afacerea și să crească profitabilitatea.

Instalarea unei soluții ERP permite numeroase beneficii, precum: scăderea costurilor cu raportările, auditul şi contabilitatea într-o companie, eficientizarea interacțiunii cu partenerii/clienții, eficientizarea managementului logistic, planificarea procesului de producție și o mai bună gestionare a cheltuielilor.

Pentru că beneficiile soluțiilor ERP să își atingă potențialul maxim, acestea trebuie personalizate pe specificul și necesitățile fiecărei companii în parte. Alfa Software este producătorul sistemului integrat ASiS (Alfa Software Integrated System), bazat pe un concept propriu, care funcționează 100% online, de pe orice dispozitiv mobil (laptop, tableta, telefon cu IOS sau Android). Soluția ASiS ERP este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie, prin standardizarea proceselor decizionale sau productive.

Alfa Software este unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune pe piața din Transilvania, cu o vechime de peste 20 de ani pe piață. Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare.

de Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software