COMUNICATE — July 3, 2019 at 3:19 am

QNAP a introdus noile plăci QM2 PCIe pentru PC/NAS ce oferă două sloturi M.2 SSD și unul 10GbE

by

pressrel_vyi0127guik2bbs169n96l2yQNAP Systems a extins linia de plăci PCIe QM2 pentru PC și NAS cu două modele noi ce utilizează controller-ul Aquantia AQC107: placa de extensie QM2-2S10G1TA cu două sloturi SSD M.2 2280 SATA & un port 10GbE și QM2-2S10G1TA cu două sloturi SSD M.2 2280 PCIe NVMe & un port 10GbE.

Utilizatorii pot instala cu ușurință o placă QM2 într-un NAS QNAP compatibil sau într-un PC ori stație de lucru cu Windows/Linux pentru a adăuga sloturi SSD M.2 (SSD-urile M.2 se comercializează separat) și conectivitate Multi-Gigabit 10GBASE-T (10G/5G/2.5G/1G/100M) pentru a îmbunătăți performanța aplicațiilor în rețea.

“Plăcile QM2 le oferă utilizatorilor o opțiune economică de a îmbunătăți performanța sistemului” a declarat Dan Lin, manager de produs în cadrul QNAP.“ Cu cele două sloturi pentru SSD M.2 și conectivitatea 10GbE pe o singură placă, utilizatorii pot obține atât viteze mai mari în accesarea datelor, cât și conectivitate de rețea, fără a necesita investiții mari, adaptându-se aplicațiilor ce solicită lățime mare de bandă în mediile IT actuale”, a mai adăugat acesta.

Plăcile QM2 dispun de senzori de temperatură pentru SSD M.2 ce permit monitorizarea temperaturii în timp real și operarea silențioasă a modulului (radiator și ventilator inteligent) pentru a minimiza supraîncălzirea și pentru a furniza performanțele înalte. Comparativ cu SATA, plăcile QM2 bazate pe PCIe oferă o lățime de bandă mai mare pentru maximizarea performanțelor.

Cele două modele noi QM2 suportă SSD-uri M.2, oferind Caching SSD cu capacități de stocare mai mari pentru a optimiza aplicațiile ce solicită IOPS, permițând stocarea pe niveluri în servere NAS QNAP pentru a optimiza eficiența stocări, precum și pentru configurațiile RAID 0/RAID 1 și un echilibru între performanță și protecția datelor.