Securitate — August 14, 2019 at 7:18 am

Organizațiile apelează la AI în cursă împotriva atacatorilor cibernetici

by

Inteligenta Artificiala

 Companiile și organizațiile din sectorul public spun că nu au de ales decât să-și automatizeze apărarea cibernetică, deoarece hackingul devine tot mai sofisticat, deoarece nu mai pot ține pasul cu volumul și sofisticarea atacurilor asupra sistemelor informatice.

Într-un studiu realizat pe 850 de profesioniști în securitate din 10 țări, mai mult de jumătate au spus că organizațiile lor sunt copleșite de volumele de date. Deci, apelează la tehnologii de învățare automată care pot identifica atacuri cibernetice prin analizarea unor cantități uriașe de date de rețea și pot avea potențialul de a bloca atacurile.

Până în 2020, două din trei companii intenționează să implementeze apărări în domeniul securității cibernetice care încorporează machine learning și alte forme de inteligență artificială (AI), potrivit studiului Capgemini, Reinventarea securității cibernetice cu inteligență artificială.

Tehnologia îi va avertiza pe analiștii de securitate cibernetică asupra datelor pe care trebuie să le analizeze cu adevărat, eliberându-i de analiza detaliată a datelor, astfel încât să poată răspunde mai eficient la atacuri.

De exemplu, hackerii folosesc tehnologii de învățare a mașinilor pentru a trimite tweet-uri de tip „spear-phishing”, care încearcă să păcălească oamenii să dezvăluie informații sensibile, fiind de șase ori mai rapid și cu dublul ratei de succes pe care oamenii o pot atinge. Infractorii cibernetici încep să folosească învățarea automată și AI, în special phishingul, deoarece pot produce atacuri de phishing foarte bine scrise și automatizate cu ajutorul învățării automate pentru a lansa rapid campaniile care sunt mai eficiente decât omologii lor umani.

Specialiștii în securitate au raportat o creștere a numărului de atacuri care necesită un răspuns imediat pentru a preveni încălcări grave de securitate, inclusiv atacuri asupra sistemelor critice pentru siguranță. Într-un caz, hackerii au putut accesa aplicațiile GPS tracker în 27.000 de vehicule, permițând atacatorilor să oprească motoarele acestora în timp ce se aflau în mișcare. În alt caz, un atac asupra unui producător japonez a dus la închiderea parțială a liniilor de producție timp de trei zile, reducând producția cu 50%.

În cadrul sondajului, 69% dintre organizații au declarat că nu vor putea răspunde la amenințările critice fără a automatiza sistemele de securitate cibernetică. Aproximativ jumătate au spus că intenționează să își crească bugetele pentru cheltuielile AI cu 29% în 2020, în timp ce unul din 10 intenționează să-și crească bugetul cu mai mult de 40%.