Esential — August 19, 2019 at 4:49 am

Cererea de cloud creşte sectoare adiacente

by

art-blue-skies-clouds-335907 Conform unui recent raport Synergy Research Group, cererea de cloud a determinat o creştere de 18% a activităţii de fuziuni şi achiziţii (M&A) pe piaţa serviciilor de colocare. Practic, conform raportului, în primele şase luni ale anului 2019 s-au înregistrat nu mai puţin de 52 de tranzacţii M&A în zona centrelor de date pentru servicii cloud.

Cifra este nu doar cu 18% mai mare decât numărul de tranzacţii înregistrate pentru prima jumătate a lui 2018, ci este mai mare decât numărul total de tranzacţii înregistrate pentru 2016, cu doar doi ani şi jumătate în urmă. Bazându-se pe aceste cifre, autorii raportului prevăd că 2019 este pe cale să devină un an record în termeni de fuziuni şi achiziţii pe piaţa spaţiilor de colocare centre de date, mai ales că alte 22 de tranzacţii sunt aşteptate să se încheie până la sfârşitul acestui an.

Această tendinţă de pe piaţă este explicată de analişti prin apetitul în creştere al firmelor pentru servicii de cloud public şi prin creşterea cererii de capacitate suplimentară din partea furnizorilor de servicii de colocare, ca o modalitate de a se adapta nevoilor tot mai mari ale firmelor care oferă servicii cloud la nivel hyperscale.

Valoarea agregată a tranzacţiilor a depăşit nivelul de 65 miliarde USD. Cu toate astea, deşi numărul de tranzacţii a crescut, piaţa globală nu a fost încă martora unei tranzacţii majore, fapt care diferenţiază acest an de anii precedenţi, când au avut loc unsprezece tranzacţii de mai multe miliarde de dolari fiecare.