Enterprise Software — December 5, 2019 at 9:43 am

Sorin Cosmescu, EXE Software: BI a devenit instrumentul standard de analiză pentru majoritatea companiilor

by

Indiferent de mărimea companiei și domeniul de activitate, există o serie de tehnologii care pot ușura semnificativ munca, pentru a evalua situația curentă, pentru a înțelege tendințele pieței și pentru a putea lua decizii strategice în afaceri.

În acest context, EXE Software a conturat o listă cu tool-uri, care se pot dovedi de mare folos, întrucât scurtează timpul de luare a unei decizii, elimină eroarea umană, oferă o viziune unitară asupra afacerii, duc la creșterea nivelului de eficiență și reduc costurile, facilitează crearea unei strategii pe baza nevoilor clienților și cresc capacitatea de adaptare la condițiile pieței, pornind de la informațiile colectate de la concurență.

Iată, mai exact, ce aduce util fiecare dintre tool-urile identificate:

Power BI este o aplicație web, care poate fi accesată de oriunde și permite utilizatorilor, indiferent de experiență, să identifice tendințele, să le integreze în aplicațiile lor și să furnizeze rapoarte și dashboard-uri, în timp real; se aplică în domenii precum servicii financiare, producție/manufacturing, sănătate, vânzări/retail, telecomunicații, automobile sau media&entertainment;

Tableau permite analiza cu ușurință, vizualizarea și partajarea datelor, fără ca un specialist IT să intervină și acceptă mai multe surse de date; se întâlnește în industrii precum cea financiară, producție/manufacturing, sănătate, sport tehnologii;

QlickView este o aplicație de analiză a datelor „in memory”, care menține întotdeauna relația dintre date automat, iar această relație poate fi parcursă vizual folosind culorile și, de asemenea, arată datele care nu sunt corelate; se aplică pentru servicii financiare, producție/manufacturing, sănătate, vânzări/retail, telecomunicații, energie&utilități;

BM Planning Analytics este o soluție de planificare, bugetare, previzionare integrată, cu un motor de calcul puternic, automatizând procesul de planificare pentru a obține rezultate mai rapide și mai precise; se aplică în servicii financiare, sănătate, vânzări/retail, sănătate, asigurări, bănci.

sc„BI a devenit instrumentul standard de analiză pentru majoritatea companiilor, activând în cele mai diverse domenii, începând cu cele financiar-bancare și până la IT și comunicații. Instrumentele BI actuale lucrează cu volume mari de date, provenite din mai multe surse, structurate sau nu, iar analizele rezultate sunt interactive și pot fi accesate de pe mai multe tipuri de dispozitive. Tendințele pieței în dezvoltarea soluțiilor BI sunt legate de aducerea de schimbări la procesele tehnice și de business și extinderea capabilităților”, a declarat Sorin Cosmescu, CEO EXE Software.

Când vorbim despre exemple de business-uri și cum pot beneficia ele de avantajele tehnologiei, cele mai îndemână sunt companiile care activează în domenii de tip distribuție/retail/bunuri&servicii.

Pentru a putea lua decizii strategice și nu numai, ele trebuie să implementeze soluții de BI, care să colecteze datele din mai multe surse, să le transforme în informații relevante și să le prezinte în rapoarte interactive. Astfel, se pot obține analize de date și rapoarte intuitive, acestea fiind ușor accesibile de către toți membrii companiei.

Compania Exe Software, specializată în dezvoltarea de soluții software, va încheia anul cu o cifrp de afaceri de 3,8 milioane euro. Anul acesta echipa Exe Software a ajuns la 92 de persoane.