COMUNICATE — March 16, 2020 at 12:11 pm

Stabilizare în China: Producția ATEN este la nivelul a 50% din capacitate, estimând să ajungă la normal spre jumătatea lunii aprilie

by

ATENATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de infrastructură, vine cu perspective optimiste pentru trimestrul 1 al acestui an, cât timp fabrica ATEN din Shenzhen își reia producția pe fondul pandemiei COVID-19.

“În timp ce s-a înregistrat o ușoară pierdere de venituri în valoare de 25 de milioane de dolari [829,187 USD] în China luna trecută [cu un an mai devreme] din cauza opririi producției și a livrărilor, iar acum piața începe să se recupereze”, a declarat Alex Chen, directorul financiar al ATEN International într-o conferință trimestrială a investitorilor la Taipei.

„Am reluat producția la circa 50 la sută din capacitate săptămâna trecută la fabrica noastră din Shenzhen, pe măsură ce angajații se întorc din carantină”, a spus Chen, adăugând că producția completă va fi recuperată de companie spre mijlocul lunii viitoare.

Asigurând investitorii că compania are în continuare materii prime, Chen a spus că ATEN a ajustat stocurile de-a lungul fluxului său de distribuție pentru a asigura livrări stabile.

Pe măsură ce piața chineză pare că se va stabiliza, profitul brut din vânzările ATEN pentru acest trimestru s-ar putea îmbunătăți la 61,2% față de trimestrul trecut, întrucât compania implementează tactici de control al prețurilor, a spus Chen.

Efectul acestei crize provocate de pandemie ar putea crește cererea de pe piață, deoarece mai multe companii vor organiza conferințe online, așa că Aten și-a orientat focusul către a oferi soluții de business pentru săli de întâlnire inteligente, a mai spus reprezentantul ATEN.

Compania ATEN a mai spus că urmează să mute în Thailanda o parte din producția sa din China, circa 60% din capacitatea sa totală – în Thailanda.

ATEN Bogdan Mihalcea”Având în vedere că acum toată lumea, atât companiile private, cât și instituțiile publice, precum și școlile publice sau private urmează să organizeze cursuri la distanță, noi ne focalizăm pe soluțiile ATEN pentru a susține video conferințe. Avem în vedere echipamentele de bază la nivel de intrare, cum ar fi comutatoarele KVM [tastatură, video, monitor] și suntem atenți la evoluția pieței pentru a dispune de stocuri și corelarea producției cu ceea ce este necesar într-o piață în reală schimbare”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Pentru ATEN Asia rămâne cea mai importantă sursă de venit a companiei, contribuind cu circa 48% din vânzările totale pe parcursul anului trecut.

La nivelul anului trecut, Aten a raportat vânzări consolidate în scădere cu 6%, până la 5,03 miliarde de dolari NT, în timp ce profitul net a scăzut cu 55,49% la 703,29 milioane NT, în principal datorită unor cifre mari înregistrate anul precedent, când compania a înregistrat un câștig din lichidarea activelor prin vânzarea pachetului de acțiuni de la Aspeed Technology Inc (信 驊), companie specializată în managementul serverelor.

ATEN a raportat anul trecut rentabilitatea pe acțiune a fost de 6,05 dolari NT.

Consiliul de administrație al ATEN International a aprobat recent propunerea de plată a dividendelor cu o valoare de 5,3 USD NT pe acțiune comună, reprezentând un raport de repartizare procentuală a 87,6%.