Analiza — April 6, 2020 at 11:03 am

Ce trebuie să ia în considerare întreprinderile mici înainte de a trece în cloud

by

Implementare cloud

Discuția despre migrarea în cloud ocupa de minte profesioniștii IT de ani buni. Comoditatea și scalabilitatea au reprezentat avantaje mari pentru companii, în special organizațiile mai mici care doresc să optimizeze creșterea, păstrând costurile sub control. Ofertele generoase de capacitate de stocare aparent nesfârșită și servicii IT gestionate au atras multe companii în cloud public. Dar pe cât de popular a fost cloud cu toate beneficiile sale, unele întreprinderi mici s-au retras din cloud public. Migrațiile în cloud publice pot avea succes, dar întreprinderile mici trebuie să se uite mai întâi la nevoile și resursele lor, înainte de a trece în cloud public.

Planificarea, cu accent pus pentru alinierea inițiativelor tehnologice la prioritățile de afaceri, este esențială. O perspectivă nouă asupra serviciilor, opțiunilor și instrumentelor publice de planificare a cloud poate ajuta întreprinderile mici să se reorienteze și să înțeleagă ce cale are cel mai mult sens pentru ele. De acolo, organizațiile pot construi un plan durabil prin care să își adreseze în mod proactiv obiectivele de afaceri.

Multe întreprinderi mici sunt atrase pentru prima dată în cloud, cu așteptări de a economisi bani și de a avea mai mult loc pentru ca datele și operațiunile în creștere. Bariera de intrare este relativ mică, ceea ce o face o opțiune atractivă. Dar dacă utilizatorii nu sunt atenți, costurile pot scăpa de sub control. Odată ce organizațiile sunt în cloud, ele încep adesea să adauge capacitate suplimentară de stocare a datelor sau servicii diferite. Dintr-o dată, aceștia plătesc mult mai mult pe lună decât atunci când s-au înscris pentru prima dată, ceea ce ar putea să-i facă să se simtă mai bine cu infrastructura anterioară.

O altă apăsare comună din cloud vine din lipsa administrării. Unele organizații nu au avut o alocare clară de resurse încă de la începutul călătoriei în cloud, gândind greșit că o mentalitate „setează-o și uită-o” ar permite cloud să continue să funcționeze așa cum au prevăzut, fără nicio administrare. Dacă expertul IT care menține cloud pleacă, este dificil pentru întreprinderile mici să completeze golul. Uneori, organizațiile respective consideră că este mai ușor să revină la infrastructura lor originală și mai familiară.

Ultima, dar cu siguranță nu în ultimul rând, este securitatea. Cibersecuritatea este un subiect deosebit de fierbinte pentru întreprinderile mici, dintre care 64% au suferit atacuri bazate pe web, potrivit statisticilor. Cloud nu este, în mod inerent, mai puțin sigur decât infrastructura locală, dar este diferit și necesită funcții diferite. Dacă organizațiile își mută aplicațiile și sistemele în cloud fără să se gândească la pașii de securitate care trebuie făcuți în acel spațiu nou, pot deveni vulnerabile. Multe companii presupun că măsurile de securitate sunt transferate automat, iar cele care se confruntă cu o încălcare după ce s-au mutat în cloud revin adesea în mediul lor local.

Orice companie care dorește să se mute în cloud ar trebui să înceapă cu o evaluare. Departamentele IT ar trebui să se uite la fiecare rețea, aplicație și sistem de date pentru a determina ce ar trebui mutat și ce ar trebui să rămână. Este posibil ca unele aplicații care folosesc coduri mai vechi să fie modificate înainte de mutare, în timp ce altele pot avea nevoie de o reconstrucție completă pentru a fi compatibil cu cloud. După evaluare, organizația poate decide ce merită să migreze, ce nu și ce poate fi întârziat.

O evaluare sinceră va ajuta, de asemenea, întreprinderile să identifice exact ceea ce vor avea nevoie din cloud. Asigurarea că funcțiile de stocare și procesare potrivite sunt disponibile, va evita să mai fie necesare funcții suplimentare mai târziu, ceea ce poate reduce costurile. În acest fel, organizațiile pot planifica și bugeta în mod corespunzător. Întreprinderile mici trebuie, de asemenea, să analizeze eventualele vulnerabilități de securitate înainte de a se muta în cloud.