Hardware — April 21, 2020 at 9:23 pm

Kingston, lider la capitolul unităţi SSD livrate

by

SSD Fam Shot (002) (003)Activitatea Kingston Digital Europe în segmental SSD continuă să crească într-un ritm puternic, fiind o consecință direct a unui 2019 foarte productiv pentru companie. Datorită unei creșteri continue în sectoarele client, enterprise și OEM, cererea pe segmentul de SSD-uri a rămas ridicată și în Q1 2020. Începând cu anul 2019, Kingston și-a lărgit portofoliul de SSD-uri cu trei noi unități de tip client, cinci unități specifice centrelor de date – două dintre acestea obținând statutul VMware Ready ™ – și au lansat prima soluție U.2 NVMe PCIe.

Datele privind cota de piață pentru anul 2019, oferite de Forward Insights și TRENDFOCUS, au plasat Kingston într-o poziție puternică de conducere a clasamentului. Forward Insights a poziționat compania pe primul loc la nivel mondial, pentru livrarea de SSD-uri către canalul de distribuție, cu cota de piață de 18,3 %. Astfel, Kingston se situează înaintea competitorilor săi Western Digital și Samsung, ce obțin în 2019 o cotă de 16,5% și respectiv
15,1%. Potrivit Forward Insights, aproape 120 de milioane de SSD-uri au fost livrate pe canal în anul 2019.

„Deoarece livrările generale au crescut cu 36 % față de 2018, cererea în canal a rămas foarte mare”, a declarat Gregory Wong, președinte și analist principal pentru Forward Insights. „Portofoliul competitiv de produse Kingston și distribuția extinsă au permis companiei să aibă o
creștere impresionantă”.

TRENDFOCUS a poziționat Kingston ca fiind al treilea cel mai mare furnizor de SSD-uri la nivel global, cu o cota de piață situată la 10,4 procente. În 2019, TRENDFOCUS a raportat că 276 de milioane de SSD-uri au fost livrate în întreaga lume, o creștere de 36% comparativ cu 2018.

„Prețurile favorabile disponibile pentru o bună parte din anul 2019 au ajutat la creșterea cererii în spațiul dedicat segmentului client, permițând o rată de adopție mai mare pentru segmentul OEM”, a declarat Don Jeanette, vicepreședinte TRENDFOCUS. „Pentru restul anului 2020, rata de adopție a SSD-urilor în PC-uri va rămâne puternică, cu o cerere puternică pentru unități SATA în diverse implementări ale centrelor de date, precum și o creștere continua a segmentului PCIe”.

 „Rezultatele obținute în 2019 de către cele două companii specializate în analiza pieței de stocare, validează poziția și creșterea continuă obținută de Kingston pe piața SSD-urilor”, a declarat Tony Hollingsbee, manager de afaceri SSD, Kingston EMEA. „Continuăm să ne consolidăm prezența în segmentul client, cu oferte SATA puternice, precum și cu soluții NVMe distincte, optimizate pentru notebook-uri și desktop. Pe lângă creșterea producției OEM și pe cea a partenerilor, suntem mândri să oferim mai multe soluții noi, de tip enterprise, cu performanțe previzibile și fiabilitate ridicată pentru o varietate mare de aplicații și medii”.

Pentru mai multe informații, vizitați kingston.com.

Citiți și:

Kingston DC1000M, un SSD NVMe de nivel Enterprise dedicat centrelor de date

Kingston Technology lansează DC1000B, un SSD NVMe Enterprise destinat centrelor de date