Networking — April 22, 2020 at 2:33 pm

Când accesul securizat de la distanţă devine o necesitate

by

Dincolo de actuala criză de ordin sanitar, realitatea arată că în întreaga lume se generează actualmente date electronice într-un ritm ameţitor. Acest ritm este de asemenea natură încât a fost generat chiar şi un cerc virtuos al datelor. Uşurinţa cu care datele electronice pot fi colectate, stocate şi accesate a transformat multe sfere de activitate umană. Acest fapt, la rândul lui a stimulat apariţia de noi modalităţi de colectare, furnizare şi utilizare date.Data encryption digital concept with cyber key

Pe cale naturală de consecinţă, multe din modurile în care societatea şi firmele operează la ora actuală sunt dependente de accesul la date electronice. De aceea, datele respective trebuie să fie permanent disponibile, corecte şi să aibă capacitatea de a fi accesate uşor şi în mod securizat. De aici a apărut şi necesitatea securizării permanente a acestor date, care în mod obişnuit navighează în reţele, dar mai ales a datelor stocate şi traficate în medii cloud, accesul la acestea însemnând practic acces de la distanţă.

Sesizând de multă vreme această tendinţă, Allied Telesis, unul din principalii furnizori de soluţii inteligente de networking din lume, a pus accent în dezvoltarea liniilor sale de produse pe soluţiile de securitate a reţelei, indiferent că e vorba de infrastructura LAN internă a unei firme, interfaţa acesteia la Internet sau de conexiuni de la distanţă în reţeaua firmei prin Internet.

Lucrul la distanţă a crescut în popularitate în ultimii ani, iar de câteva luni a devenit chiar o necesitate la nivel mondial, astfel crescând nevoia de conectare a punctelor individuale sau de mică colectivitate la reţeaua LAN a firmei. De aceea, Allied Telesis a început de mai multă vreme să ofere soluţii eficiente pentru conectivitate securizată de la distanţă la reţeaua firmei, practic de oriunde şi oricând. Două dintre aceste soluţii sunt evidenţiate mai jos.

Routerele VPN securizate de la Allied Telesis combină securizarea firewall, rutarea şi comutarea de date, şi capabilităţile puternice de tip Virtual Private Networking (VPN). Aceste VPN-uri de tip Ipsec permit transferul securizat de date inter-locaţii, în vreme ce conectivitatea de tip VPN SSL suportă telemunca securizată, dar şi alte tipuri de utilizatori care necesită acces la reţeaua firmei.

Firewall-urile Unified Threat Management (UTM) de la Allied Telesis oferă platforma de securitate integrată ideală pentru reţelele de azi. Conectivitatea puternică de tip VPN şi protecţia în faţa ameninţărilor sunt combinate în cadrul soluţiei cu rutarea şi comutarea eficientă a datelor, astfel încât performanţele de ansamblu să fie maximale. În plus, controlul asupra aplicaţiilor şi accesului web oferă firmelor capacitatea de a controla modul de utilizare a aplicaţiilor folosite, precum şi facilitatea de a gestiona traficul web în reţea în scopuri de productivitate şi securitate.

Firewall-urile UTM şi Router-ele VPN de la Allied Telesis suportă SSL VPN, care reprezintă o metodă convenabilă de accesare a reţelelor de firmă. Utilizatorii folosesc simplu clientul OpenVPN de pe dispozitivul lor (computer, tabletă sau alt dispozitiv mobil). Apelând la protocolul HTTPS, SSL VPN-urile sunt compatibile cu politicile de securitate ale aproape tuturor implementărilor de reţea. Astfel ele devin ideale pentru personalul mobil, care are nevoie să acceseze reţeaua de firmă din diverse spaţii publice sau private. Mai mult, în vreme ce firewall-urile din reţele rezidenţiale, hoteluri, restaurante şi cafenele sau spaţii publice ajung adesea să creeze frustrări utilizatorilor mobili prin blocarea neintenţionată a traficului de date, SSL VPN-urile nu au cunoscut până acum instanţe în care au fost blocate.

Nu în cele din urmă, SSL VPN-urile Allied Telesis incorporează identificarea şi autentificarea utilizatorului, precum şi bridging Ethernet complet. Nu este nevoie de un nivel extra de protocoale, după cum nu există supraîncărcare de procesare date. În fine, soluţiile Allied Telesis includ o aplicaţie de tip agent pe partea de client, care conferă avantaje precum independenţa faţă de navigatoarele web, modalitate de lucru de tip Layer-2 tunneling, ce permite extinderea securizată LAN peste Internet, şi nivel ridicat de flexibilitate a aplicaţiilor folosite.

 

Citiți și:

Prima soluție securizată SD-Branch din industrie care extinde securitatea la WAN și Access Edge

Acces securizat “de oriunde” la datele companiei, de pe orice dispozitiv, oricând

Gateway securizat de acces la internet în cloud