Bizpoint — April 28, 2020 at 3:42 pm

Schimbare majoră de focus

by

CPUCunoscut de zeci de ani ca producător major de cip-uri pentru zona de PC, Intel a anunţat recent rezultatele trimestriale, în urma cărora este posibil să apară schimbări de accent privind direcţiile de afaceri. Concret, este pentru prima dată când divizia de centre de date, care produce cip-uri pentru furnizorii de servicii cloud şi producătorii de servere axaţi pe piaţa enterprise, a înregistrat o creştere anuală de aproape 43%, ajungând în cifre nete la venituri de aproape 7 miliarde USD, faţă de aproape 5 miliarde USD la finele primului trimestru din 2019.

În urma acestor rezultate, gigantul american a anunţat că se aşteaptă ca cererea pentru produse legate de zona de centre de date să rămână puternică, cel puţin pentru prima jumătate a acestui an. Pentru a doua jumătate a acestui an aşteptările sunt ca cererea să scadă, ca urmare a scăderii cererii din zona enterprise şi government.

La nivelul diviziei clasice pentru clienţii obişnuiţi, Client Computing Group, unde se proiectează şi asamblează cip-uri pentru PC-uri, finele primului trimestru a adus încasări de aproape 10 miliarde USD. Divizia continuă să rămână o piesă de rezistenţă a corporaţiei, chiar dacă creşterea anuală de venituri a fost de doar aproape 14% faţă de 2019.

Deşi s-a declarat afectată de pandemia globală de coronavirus, Intel a raportat la nivelul întregii corporaţii venituri de aproape 20 miliarde USD pentru primul trimestru al acestui an.

Citiți și:

Gama AMD Ryzen 3000 prezentată la Computex

5 motive pentru care AMD EPYC poate fi următorul tău procesor de server