Cloud Computing / Edge — May 4, 2020 at 1:14 pm

Thales extinde soluția de gestionare a tehnologiei eSIM cu Google Cloud

by

ThalesThales a implementat în Google Cloud prima soluție de activare eSIM certificată GSMA din lume. Această soluție va oferi operatorilor telecom un suport sigur și scalabil pentru a gestiona creșterea numărului de abonamente mobile pentru dispozitivele compatibile cu eSIM. De asemenea, le permite să beneficieze de fiabilitatea tehnologiei Google Cloud cu amprentă de carbon zero. Adoptarea eSIM este alimentată de o nouă generație de telefoane inteligente, tablete, dispozitive mobile și IoT use-cases. Expertiza Thales în gestionarea abonamentelor nu doar că asigură activarea de la distanță, fără probleme, a unui număr mare de dispozitive, dar oferă și analize de date și protecția datelor abonatului.

Într-o perioadă în care operatorii telecom se confruntă cu provocările unei transformări digitale rapide, dar și cu un ecosistem eSIM în expansiune, Thales a creat o versiune publică Cloud a platformei de activare eSIM la distanță (eSIM Remote Subscription Platform). Platforma va funcționa în Google Cloud, care este disponibil în peste 200 de țări și teritorii de pe glob.

Thales a implementat standarde de securitate de primă clasă, special concepute pentru a respecta condițiile certificării GSMA. De asemenea, operatorii telecom pot beneficia de soluția Thales de gestionare a abonamentelor, care oferă flexibilitate operațională fără precedent, atât în ceea ce privește scalarea automată, cât și capacitatea de gestionare. În consecință, companiile vor putea profita din plin de creșterea numărului de abonamente în anii următori.

„Prin colaborarea cu echipele Google Cloud, am conceput un serviciu global pentru a răspunde cererii exponențiale pentru noile dispozitive eSIM. Această infrastructură hibridă este o rampă de lansare pentru aplicații IoT inovatoare, într-un cadru de securitate standardizat și interoperabil. Prin obținerea certificării GSMA, soluția noastră bazată pe Cloud oferă o platformă de încredere și conformă pentru operatorii telecom”, declară Emmanuel Unguran, Senior Vice President Mobile Connectivity Solutions la Thales.

 

Citiți și:

Cybels Analytics, noua platformă Thales bazată pe AI

COVID-19: o nouă armă pentru atacatorii cibernetici

Temeri legate de aplicaţiile în cloud

Thales supraveghează și protejează spațiului aerian elvețian