Evenimente — May 7, 2020 at 11:15 am

IBM Think Digital 2020: noi capacități AI, Edge și Cloud pentru a ajuta recuperarea și transformarea companiilor după COVID-19

by

Cele mai noi tehnologii în domeniul transformării digitale au fost prezentate cu ocazia evenimentului IBM Think Digital 2020, la care participă online peste 90.000 de specialiști și oameni de afaceri din întreaga lume. Arvind Krishna, CEO IBM, îndeamnă companiile să construiască și să investească în reziliența afacerilor și a lanțurilor economice din care fac parte, drept răspuns la provocările fără precedent ale COVID-19.

AK_THINK_2020“Istoria va privi în urmă la acest moment ca la unul în care transformarea digitală a afacerilor și a societății a accelerat brusc“, a spus Arvind Krishna în mesajul său transmis online. „Aceasta este o oportunitate de a dezvolta noi soluții, noi modalități de lucru și noi parteneriate de care vor beneficia companiile și clienții lor, nu doar astăzi, ci și în anii următori”.

Evenimentul anual al IBM are loc exclusiv online, între 5 și 6 mai, conectând clienți, parteneri și lideri de opinie din întreaga lume.

În timpul cuvântării sale, Krishna a numit cloudul hibrid și inteligența artificială (AI) „cele două forțe dominante care conduc transformarea digitală”. Cu această ocazie a anunțat o serie de noi servicii, din portofoliul IBM, care să ajute companiile pe calea transformării:

O gamă largă de funcții și servicii bazate pe AI, concepute pentru a ajuta șefii departamentelor IT să-și automatizeze infrastructurile IT pentru a fi mai rezistente în fața perturbărilor viitoare și pentru a ajuta la reducerea costurilor. Noul sistem Watson AIOps, folosește AI pentru a detecta, diagnostica și răspunde la anomaliile IT în timp real. Sistemul este construit pe infrastructura Red Hat OpenShift, astfel că rulează în medii cloud hibride și lucrează cu tehnologii colaborative, aflate în centrul mediului de lucru la distanță din ziua de azi, precum Slack and Box.

Noile soluții, servicii și parteneriate IBM ajută companiile să profite la maximum de oportunitățile oferite de tehnologiile 5G și edge. Cu noile funcții construite pe Red Hat OpenShift, pot fi gestionate în mod autonom volumele de lucru pe un număr masiv de dispozitive. În contextul unei adoptări tot mai extinse a tehnologiei 5G, acest sistem va ajuta furnizorii din telecom să ofere mai rapid noi servicii.

Primii furnizori de software independenți (ISV-uri) și furnizori de programe software-as-a-service (SaaS) care intenționează să folosească cloud-ul public al IBM pentru servicii financiare. Assima, C3.ai, Finacle, Intellect Design și Thought Machine s-au angajat să-și livreze ofertele de produse prin intermediul acestei platforme. Astfel, băncile înscrise în serviciu vor beneficia de un mod eficient de a se asigura că lucrează cu furnizori de încredere.

„Platformele tehnologice reprezintă baza avantajului competitiv pe care companiile îl pot avea în secolul 21. Ele vor determina cât de repede poți aborda noi oportunități ale pieței, cât de bine îți servești clienții, cât de mult poți scala și cât de rapid poți răspunde la o criză precum cea pe care o înfruntăm astăzi”, a adăugat Krishna.

Citiți și:

IBM oferă gratuit Watson Asistent pentru a gestiona criza COVID-19

IBM și Cisco sprijină învățământul la distanță din România

IBM: Provocarea globală Call for Code 2020 abordează schimbările climatice, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a ONU