Networking — May 14, 2020 at 1:25 pm

Management centralizat și securitate îmbunătățită pentru orașe

by

Orașul japonez Tamba a fost înființat în 2004 ca urmare a fuziunii a șase orașe. În acest moment, a fost construită un intranet regional pentru a lega cele șase orașe. Această rețea de arie largă (WAN) cuprinde birouri guvernamentale din centrul orașului și din regiuni, precum și licee și școli gimnaziale gestionate central.

asian elementary school children playing with digital tablet during breakÎn 2010, Tamba City a înlocuit aproximativ o treime din echipamentele de rețea. Această actualizare a vizat reducerea întreruperilor din rețea, deoarece pierderea conectivității a fost extrem de dăunătoare pentru o guvernare eficientă. Cu toate acestea, exista o preocupare continuă cu privire la asistența celorlalte dispozitive de rețea mai vechi, care au necesitat foarte mult timp pentru întreținere. Deoarece guvernul nu avea instrumente dedicate de monitorizare a rețelei, timpul a fost deseori pierdut, izolând defecțiunile și restabilind serviciile de rețea.

Management simplificat, securitate garantată
Autoritățile au decis sa faca un upgrade total la o soluție de rețea de generație următoare – cu două obiective majore: gestionarea simplificată și securitatea rețelei de ultimă generație.
Soluția a fost simplă: înlocuire echipamente vechi cu dispozitive Allied Telesis controlate central de către Allied Telesis Autonom Management Framework ™ (AMF) – în toate cele 100 de birouri, birouri regionale și școli. Între timp, pentru securitatea de ultimă oră, Consiliul de învățământ al orașului Tamba a introdus AMF Security (AMF-Sec) pentru a permite protecția automată împotriva atacurilor cibernetice și prevenirea scurgerii de date pentru rețelele școlare.

Management centralizat și recuperare automatizată cu AMF
AMF simplifică și automatizează administrarea rețelei. Funcții puternice, cum ar fi gestionarea centralizată, back-ul automat, actualizarea automată și recuperarea automată permit rețelele plug-and-play cu recuperare zero-touch.

„Cu AMF, nu este nevoie să trimitem ingineri cu abilități speciale pentru a restabili operațiunile rețelei. Orice membru al personalului poate înlocui echipamentele de rețea, astfel încât putem restabili rapid operațiunile de rețea. Acesta este unul dintre cele mai mari motive pentru care am decis să introducem produse Allied Telesis”, declară Kazuya Yamasaki, director adjunct al Direcției de planificare a politicilor generale, Guvernul orașului Tamba.

Îmbunătățirea securității cu AMF-Sec
AMF-Sec este o soluție de securitate de rețea de ultimă generație, cu un controller SDN inteligent, care lucrează cu firewall-uri și alte dispozitive de securitate pentru a răspunde instant la alertele malware și bloca automat mișcarea amenințărilor în cadrul unei rețele cu fir sau fără fir prin carantinizarea oricăror dispozitive suspecte.

Yasuhiro Tokura, managerul Secției de gestionare a informațiilor educaționale din Guvernul orașului Tamba, explică necesitatea unei soluții puternice de securitate: „În 2016, una dintre școlile noastre a fost ținta unui cyberattack. Deși nu am pierdut nicio informație, am văzut necesitatea unei soluții inteligente care să blocheze automat amenințările”.

Noua soluție a îndeplinit toate cerințele, gestionarea automată și simplificată fiind asociată cu protecția instantanee împotriva amenințărilor cibernetice asigurând accesul permanent la informațiile guvernamentale, instrumentele de învățare digitală pentru școli, precum și protecția activelor digitale.

Soluția Allied Telesis Vista Manager EX oferă vizibilitate grafică în întreaga rețea AMF, cu identificarea problemelor de rețea sau amenințări de securitate, reducând considerabil administrarea și suportul. După evaluarea noi soluții, Yamasaki a declarat: „Dacă ar trebui să existe vreo problemă, o putem identifica imediat și vizual. Gestionarea operațiunilor este mult mai ușoară decât înainte”.

 

Citiți și:

AMF şi gestionarea facilă a reţelei

Protejați-vă rețelele în fața vulnerabilităților cu soluția AMF