Enterprise Software, Networking — May 26, 2020 at 4:32 pm

Camerele MOBOTIX disponibile pe piața locală

by

Konica Minolta_MOBOTIX thermal cameraKonica Minolta Business Solutions România, lider pe piața sistemelor de printare și furnizor de soluții și servicii IT, pune la dispoziția companiilor și instituțiilor locale camerele de supraveghere și analiză video cu termoviziune MOBOTIX. Proiectate să detecteze schimbări de temperatură, aceste sisteme proactive pot să înregistreze și să dea alerte instantaneu despre zonele de risc.

Noua normalitate în contextul COVID-19 implică o serie de măsuri de prevenție, odată cu relaxarea unora dintre restricții și revenirea la birou. Iar echipamentele high-tech, printre care și soluțiile de supraveghere video cu termoviziune, vor avea un rol cu atât mai important. Tot mai multe companii aleg să-și securizeze clădirile cu astfel de sisteme de ultimă generație, pentru a-și proteja angajații.

„În contextul actual, se observă o cerere în creștere pe zona de supraveghere video, în special pentru camerele cu termoviziune. Avem deja în portofoliu o gamă variată de soluții de supraveghere și analiză video MOBOTIX, printre care și sisteme cu termoviziune. Datorită senzorilor termici, aceste camere sunt extrem de precise și pot informa prin notificări automate, de fiecare dată când temperatura crește peste valoarea predefinită”, a declarat Helmut Ignat, Director General, Konica Minolta România.

Camerele cu termoviziune MOBOTIX fac parte dintr-un portofoliu extins de soluții de supraveghere și analiză video, alături de camere de exterior, camere de interior, sisteme de control acces, fiind produse de compania germană cu același nume, parte a grupului Konica Minolta din 2016. Brandul MOBOTIX este recunoscut pe piața internațională a soluțiilor de supraveghere video drept unul dintre cei mai importanți producători de sisteme video IP profesionale.

Cu un consum energetic redus (sub 10 W), camerele cu termoviziune MOBOTIX acționează ca sisteme stand alone, fără a fi necesară intervenția umană, și scanează termic prin intermediul tehnologiei avansate Mobotix TR, conformă GDPR, permițând măsurarea radiației termice pe întreaga zonă a imaginii, la nivelul fiecărui pixel al senzorului termic.

Prevăzute cu două lentile alăturate, acestea pot fi setate să realizeze overlay (suprapunerea imaginii optice și celei termice), pentru a genera înregistrări de înaltă rezoluție la detecția de mișcare a unei persoane sau a unui obiect.

Eficiente chiar și în condiții de vizibilitate scăzută (în întuneric, praf, fum) sau în condiții atmosferice nefavorabile, sistemele video cu termovizune MOBOTIX nu necesită surse adiționale de iluminare pentru detectarea de la distanță a zonelor de risc.

În plus, aceste camere respectă standardele ONVIF, fiind compatibile și permițând integrarea cu alte sisteme de management video.

„Alături de soluțiile din domeniul managementului documentelor tipărite, care ne-au consacrat atât la nivel de grup, cât și pe piața din România, ne propunem să extindem pe viitor o nouă direcție de business ce include, pe lângă soluții de Enterprise Content Management, și soluțiile de video management, sub un concept cuprinzător – INFORMATION MANAGEMENT”, a completat Helmut Ignat, Director General, Konica Minolta România.

Camerele Mobotix sunt sisteme avansate din domeniul Internet of Things și sunt destinate utilizării în diferite domenii de activitate, de la industria de retail, producție, energie și utilități, sectorul industrial, transport aerian și maritim, construcții, până la sectorul de sănătate, educație sau instituții publice. Prin intermediul acestor camere, companiile și instituțiile vor putea monitoriza siguranța afacerii și a oamenilor, securiza operațiuni și eficientiza procese de lucru.

 

Citiți și:

Camere termografice instalate la Dacia – Renault

Prevenirea incendiilor şi protecţia echipamentelor cu camerele termografice

Human Thermal Gate 1920, portal de scanare termografică pentru persoane