Bizpoint — June 12, 2020 at 2:05 pm

Pandemia n-a salvat piaţa soluţiilor software

by

Business Solutions

De când pandemia de coronavirus a forţat un mare număr de firme să-şi pună angajaţii să lucreze de acasă, mulţi s-au aşteptat ca piaţa soluţiilor software să se numere printre puţinele care să explodeze în această perioadă. Un recent studiu efectuat de PricewaterhouseCoopers (PwC) arată însă că această creştere a fost minusculă.

Anterior pandemiei, firmele de analiză previzionau o creştere a acestei pieţe cu un procent între şase şi nouă la sută în acest an. Cifrele curente arată însă că această creştere abia dacă va atinge unu la sută în contextul crizei economice majore generate de pandemie şi a încetinirii sau chiar închiderii multor afaceri. Cu toate astea, date fiind circumstanţele, se consideră că piaţa software a cunoscut chiar o performanţă remarcabilă şi s-ar putea număra printre puţinele domenii care îşi vor reveni rapid după domolirea pandemiei de coronavirus.

Studiul PwC arată că “anumite segmente” ale acestei pieţe vor beneficia enorm de pe urma adopţiei accelerate de soluţii digitale de către firme, soluţii care să permită munca flexibilă, distanţarea socială şi automatizarea. “Aşteptările arată că tranziţia către munca de la distanţă se va accelera, deoarece multe organizaţii profită acum de oportunitatea de a reduce costurile fixe şi cheltuielile de capital cu IT-ul,” se arată în studiu.

Însă în ciuda unei asemenea perspective optimiste, semnalele legate de ezitările privind cheltuielile IT în epoca post-pandemie ar putea însemna întârzierea relansării. “Este evident că firmele producătoare de software ar trebui să ia serios în considerare riscurile şi oportunităţile prezentate de această pandemie, riscuri şi oportunităţi care vor continua să existe şi după încetarea ei, ca să tragă învăţăminte clare din punct de vedere al modului de a adresa astfel de riscuri în anii care vin şi care nu se anunţă deloc senini,” concluzionează studiul.

 

Citiți și:

10 avantaje ale integrării SAP Business One – EDI

Cum vor evolua soluțiile ERP în 2020

Motive pentru a investi într-un software CRM