Energie&Utilitati — August 4, 2020 at 1:38 pm

Conectivitatea 5G ajută la eficientizarea rețelelor energetice

by

antenaDeoarece mai multe implementări 5G devin realitate, numeroasele implementări ale rețelelor 5G private vor servi în cele din situațiile critice ale companiilor pentru potențialul tehnologiei wireless, în special pentru producătorii și mediile industriale mai progresive din zilele noastre.

Folosind Ericsson Industry Connect 5G, ABB Power Grids integrează mai multe soluții digitale în fabrica sa de transformatoare din Ludvika, Suedia, pentru a crește productivitatea și performanța. Proiectul este primul din Suedia care a utilizat comercial ultima versiune a rețelei Ericsson Industry Connect 5G într-un site de producție care funcționează total.

Proiectul participă la o abordare pe etape. Ca o etapă inițială, fabrica Ludvika conectează instrumente esențiale precum șurubelnițele fără fir ca parte a procesului de digitalizare. Mai departe, computerele portabile vor fi, de asemenea, conectate pentru a îmbunătăți calitatea și eficiența conectivității în comparație cu soluția lor actuală.

Proiectul este o colaborare între furnizorul de servicii de comunicații Telia, integratorul de sistem AFRY, ABB Power Grids și Ericsson. Colaborarea arată cum partenerii ecosistemului se reunesc pentru a permite transformarea digitală pentru producția inteligentă. Partenerii au implementat, integrat și gestionat rețeaua celulară dedicată implementării 5G pentru a permite o calitate a producției flexibilă, eficientă și îmbunătățită.

Dezvoltarea continuă a LTE și 5G creează noi posibilități pentru industrie. Prin implementarea unei rețele dedicate într-o fabrică complet operațională, ABB Power Grids are acces la o soluție de rețea rapidă, robustă și sigură, care este necesară pentru fluxuri sigure de date. Cu această implementare, ecosistemul Ericsson Industry 4.0 se extinde rapid cu peste 30 de parteneri oficiali de dispozitiv, nouă parteneri de aplicație și șapte integratori de sistem până în prezent. Parteneriatul global dintre Ericsson și ABB se extinde pe cercetare, afaceri și conectivitate pentru fabrici.