Business — September 7, 2020 at 1:17 pm

Grupul Veracomp își schimbă acționariatul

by

veracomp-we-team-up-1200pxVeracomp a semnat un acord prin care toate companiile de distribuție cu valoare adăugată din grupul său vor fi vândute către Exclusive Networks. Tranzacția este supusă mai multor condiții, inclusiv aprobări și reglementări, și este de așteptat să se finalizeze în cel de- al patrulea trimestru al anului 2020.

Cu o prezență directă în 10 țări din Europa Centrală și de Est (CEE), deservind și alte țări vecine, Veracomp va permite distribuitorului global Exclusive Networks să își dezvolte semnificativ operațiunile chiar în centrul operațiunilor sale din EMEA.

Distribuitorul global are deja 50 de sucursale în întreaga lume și își oferă serviciile în peste 100 de țări.

Veracomp și-a consolidat poziția în consultanță de afaceri și tehnologie și a devenit cel mai mare distribuitor IT cu valoare adăugată din Europa Centrală și de Est, având capacitatea de a-și ajuta partenerii de afaceri să crească permanent în această regiune.

„Povestea Exclusive Networks a început mai demult în Europa. După ce ne-am extins la nivel global în EMEA, APAC și America de Nord, acum este momentul să ne concentrăm pe Europa Centrală și de Est, idee care a fost întotdeauna prezentă în planurile noastre de creștere”, a declarat Olivier Breittmayer, CEO, Exclusive Networks. „Achiziționarea unui puternic grup de distribuție este cea mai bună modalitate de a ne accelera prezența în această nouă regiune, iar să investim dezvoltând pe bazele solide furnizate de Veracomp se va traduce prin oportunități excelente pentru furnizorii noștri strategici și pentru partenerii GSI. Există deja o potrivire culturală profundă și o aliniere operațională între cele două organizații, dar planul nostru este – ca întotdeauna – să susținem continuarea succesului, mai degrabă decât să impunem noi structuri. Includem aici factorii cheie din managementul Veracomp, care vor își vor păstra rolurile lor actuale pentru a asigura continuitatea și executia unui plan de creștere accelerată. Veracomp a acumulat o experiență vastă și a câștigat o reputație remarcabilă în cei aproape 30 de ani de activitate, iar noi suntem determinați să adăugăm la această moștenire expertiza noastră globală avansată în domeniul securității cibernetice și în domeniul serviciilor value-added în beneficiul partenerilor, clienților și angajaților.”

Pentru partenerii Veracomp, faptul că acesta devine parte a Exclusive Networks reprezintă o garanție a menținerii condițiilor de cooperare existente și, în plus, a accesului la un spectru larg de tehnologii și competențe de marketing obținute în urma operațiunilor globale de pe diverse piețe mature și emergente din cinci continente.

„Acesta este un enorm pas înainte pentru Veracomp și pentru toți cei aflați în relație de business cu noi”, a spus Adam Rudowski, CEO, Veracomp. „Colaborarea cu Exclusive Networks demonstrează că abordarea noastră a funcționat și ne permite să contribuim cu expertiza noastră la o misiune cu adevărat globală, continuând în același timp să aducem un plus de valoare la nivelul rețelei de distribuție. Partenerii existenți și potențiali – atât reselleri, cât și vendori – vor avea posibilitatea să crească exponențial la nivel de business în regiunea CEE, iar echipa noastră va putea începe un nou capitol captivant în fantastică poveste de succes a Veracomp.”