Bizpoint — December 2, 2020 at 1:00 pm

Apar semnele neplăcute ale noii normalităţi

by

Conform agenţiei de ştiri Bloomberg, IBM a intrat în acest moment în plin proces de reducere a locurilor de muncă în contextul în care firma trece tot mai accentuat către hybrid cloud. Mutarea face parte din încercarea de a reduce pierderile şi implică concedierea unui număr de aproximativ 10000 de angajaţi din Europa, în special din Marea Britanie şi Germania, dar şi din Polonia, Slovacia, Italia şi Belgia, adică circa 20% din forţa de muncă regională.

concediereCei mai mulţi dintre aceşti anagajaţi lucrează în cadrul diviziilor de servicii IT mai vechi ale companiei, gestionând operaţiuni de infrastructură zilnice, întreţinând centre de date şi instalând şi operând diverse echipamente.

Mai mult, IBM urmează să facă un spin-off şi să se axeze pe divizia de hybrid cloud computing şi pe cea de inteligenţă artificială, în speranţa generării de noi profituri. Oficial, firma a declarat că speră să completeze acest proces de spin off până la finele lui 2021.

Reducerile de personal la IBM nu sunt o noutate. Cea mai recentă astfel de reducere de personal regională a survenit la finele lunii mai a acestui an. Chiar dacă cifrele exacte ale numărului de concedieri nu au fost dezvăluite, surse din cadrul companiei au afirmat că a fost vorba de mii de angajaţi.