Transport/Travel — December 13, 2020 at 9:11 am

Transport de top cu tehnologie inteligentă

by

Transportation and technology concept.Lumea devine din ce în ce mai urbană. Până în 2050, 7,5 miliarde de oameni vor fi locuitori ai orașului1. Acest lucru înseamnă că orașele din întreaga lume se confruntă cu o creștere fără precedent a populației: Tokyo acum găzduiește peste 372 de milioane de oameni, iar populația Mumbai va crește la 42 de milioane până în 20503.

Aceasta determină nevoia de soluții inteligente pentru a face față provocărilor urbane. În acest an, 2020, vor fi investiți 124 miliarde de dolari în orașe inteligente la nivel global. Multe dintre provocările cu care se confruntă administratorii urbani sunt indisolubil legate de cei care se confruntă cu industria transporturilor.

Boston Consulting Group spune că până la sfârșitul anului 2020, vom observa o creștere de trei ori a cheltuielilor de transport și logistică IoT la nivel global la 30 miliarde de dolari.

Forța motrice din spatele creșterii soluțiilor inteligente constă în crearea unor medii care să îmbunătățească experiența cetățenilor, să scadă costul furnizării serviciilor și să susțină sustenabilitatea.

Odată cu digitalizarea din ce în ce mai mare a transportului, tehnologiile emergente se dovedesc a fi critice în avansarea soluțiilor inteligente: Edge Computing, Computer Vision și 5G sunt printre cei care au un impact imediat:
• Edge Computing permite gestionarea eficientă a datelor, învățarea profundă și analiza în timp real solicitate de transportul inteligent;
• Computer Vision ajută la rezolvarea provocărilor precum monitorizarea rutieră și feroviară și optimizarea încărcării traficului;
• 5G oferă noi niveluri de vizibilitate și control, permițând urmărirea în timp real a vehiculelor.

Pentru a valorifica întregul potențial al noilor tehnologii inteligente – și a unor cantități din ce în ce mai mari de date – industriile de transport trebuie să înglobeze calculul de ultimă oră.

Astăzi, 90% din toate datele sunt create și procesate în centrele de date tradiționale sau nori. Asta începe să se schimbe. Potrivit lui Gartner, până în 2025, 75% din date vor fi procesate Edge.

Toate domeniile cheie de transport folosesc acum puterea datelor și deblochează potențialul tehnologiilor inteligente prin intermediul Edge
Computing. Combinând Edge și IoT înseamnă că industria transporturilor este capabilă să conducă eficiența, să reducă costurile, să îmbunătățească siguranța, să îmbunătățească securitatea și să ia decizii mai rapide.