Enterprise Software — February 3, 2021 at 12:10 pm

Konica Minolta România oferă companiilor și instituțiilor locale soluții eficiente de lucru de la distanță

by

Rethink work from anywhere_2Konica Minolta Business Solutions România oferă companiilor și instituțiilor de pe piața locală o gamă complexă de instrumente și soluții pentru facilitarea lucrului de la distanță, sub conceptul Rethink Work from Anywhere.

La nivel global, pe fondul crizei provocate de pandemia de Coronavirus și a regulilor de distanțare socială, companiile și instituțiile s-au aflat în situația de a-și muta operațiunile în mediul digital. A fost o adevărată provocare și un test de rezistență atât pentru organizații, care au fost nevoite să își continue activitatea indiferent de condiții, cât și pentru angajați, care au trebuit să se adapteze la noi tehnologii și la un nou mod de lucru.

În contextul actual, lucrul de la distanță nu a mai fost doar un nice to have, devenind principalul mod în care organizațiile au continuat să își desfășoare activitatea.

„Dacă munca de la distanță era doar o opțiune fezabilă până la începutul lui 2020, începând cu cel de-al doilea trimestru al anului trecut, lucrul remote a devenit brusc o necesitate, organizațiile fiind forțate să își mute operațiunile preponderent în mediul online și să își alinieze strategia de business la o nouă realitate.  Într-un timp foarte scurt, digitalizarea și automatizarea proceselor de lucru au devenit o prioritate strategică pentru multe companii reticente inițial la ideea de schimbare”,afirmă Helmut Ignat, Director General Konica Minolta România.

Konica Minolta pune la dispoziția companiilor și instituțiilor locale o gamă de instrumente și soluții menite să faciliteze comunicarea și lucrul de la distanță și să asigure reziliența organizațiilor și buna desfășurare a activităților operaționale, în orice condiții.

Astfel, prin intermediul pachetului Work from anywhere, angajații companiilor vor putea folosi instrumente de colaborare de la distanță, cu ajutorul cărora vor putea stabili întâlniri virtuale și comunica, în timp real, atât în echipă, cât și cu partenerii de afaceri, dar și instrumente de planificare a activităților proprii sau ale echipei și lucru în comun pe documente, cu impact direct în productivitatea muncii.

Totodată, companiile vor putea implementa un sistem eficient de gestionare electronică a contractelor, anexelor sau actelor adiționale, de la creare până la aprobare, fluxul fiind complet digitalizat. Angajații vor putea edita și revizui documentele direct în aplicație, având acces permanent la istoricul versiunilor, partaja și regăsi cu ușurință documentele stocate.

De asemenea, organizațiile vor putea opta pentru o soluție simplă, rapidă și sigură de semnare electronică a oricărui tip de document comercial în format digital, reducând astfel durata de semnare de la zile la minute, costurile legate de transportul documentelor tipărite între parteneri și interacțiunea fizică între persoane.

În plus, companiile vor putea beneficia de o platformă integrată prin intermediul căreia angajații vor putea tipări, copia și scana documentele pe suport de hârtie, pe care ulterior le vor putea stoca eletronic, în deplină siguranță, pe serverul încorporat în soluție, astfel încât accesarea și regăsirea documentelor electronice să fie posibilă de către toți utlizatorii cu drepturi de acces.